Ook FC Meppel gaat door naar finale Vriend Sport Stadtmüller Futsal Toernooi

Momentopname uit het pouleduel tussen SVN'69 en FC Meppel.

Momentopname uit het pouleduel tussen SVN'69 en FC Meppel. Foto: Leo de Harder

Op de tweede avond van het Vriend Sport Stadtmüller Futsal Toernooi heeft ook FC Meppel zich geplaatst voor de finale op 6 januari. De groen-witten waren de winnaar van poule C en zagen DVC Dedemsvaart en Steenwijk respectievelijk als nummer 2 en 3 meegaan. In poule D was SC Emmeloord heer en meester en eindigde FC Wolvega als tweede, waardoor de Stellingwervers ook in actie mogen komen op de finaleavond. De overige Meppeler teams wisten zich donderdagavond niet te plaatsen, al was de zaterdagtak van Alcides er in het slotduel met FC Meppel nog dichtbij.

FC Meppel was na zeges op DVC en SVN’69 algauw zeker van de finale en eindigde met 8 punten als eerste in de poule. DVC eindigde daar vlak achter met 7 punten en zag Steenwijk met 6 punten op de derde plek meeliften. In het laatste duel moest Alcides (zaterdag) winnen van FC Meppel om zich te plaatsen voor de finale. De geel-zwarten kwamen op voorsprong, maar zagen FC Meppel langszij komen. Daarna kwam Alcides in een spannende slotfase, ondanks enkele grote kansen, niet verder dan 2-2.

De beste ploeg

SC Emmeloord kwam met een echt zaalvoetbalteam naar sporthal Koedijkslanden en dat was kwalitatief gezien dan ook de beste ploeg van deze avond. Pesse, FC Wolvega en MSC werden met speels gemak verslagen, waardoor de polderbewoners simpel als poulewinnaar doorgingen. FC Wolvega versloeg MSC en had aan een punt tegen Pesse voldoende om als tweede door te gaan, ten koste van de tegenvallende zwart-witten.