Ook dit jaar geen Drenthe Cup: om het leed te verzachten ontvangen Meppeler voetbalclubs honderden trainingshesjes

Van links naar rechts: Arjan Jonkers (voorzitter MSC), Henk Veenema (voorzitter stichting Euro Jeugd Voetbal Meppel), Hans ter Voorde (voorzitter FC Meppel) en André Bijker (voorzitter jeugdcommissie Alcides). Foto: Leo de Harder

Voorzitter Henk Veenema van stichting Euro Jeugd Voetbal Meppel stond afgelopen weekend - voorafgaand aan de Meppeler derby tussen Alcides en MSC - met gemengde gevoelens de voorzitters van de drie Meppeler voetbalverenigingen te woord. Hij had weliswaar een mooi cadeau voor de clubs, maar kwam ook met een minder bericht: in 2022 wordt tijdens het pinksterweekend opnieuw niet om de Drenthe Cup op sportpark Ezinge gespeeld.

Voor het derde achtereenvolgende jaar wordt dus geen internationaal jeugdvoetbaltoernooi gehouden in Meppel. En andermaal is corona de grote boosdoener. „We hebben er in februari twee vergaderingen aan besteed. Het was ook een moeilijk besluit, maar er waren te veel onzekerheden om het toernooi toch door te laten gaan”, zo vertelde Veenema zaterdagmiddag.

Onhaalbaar

Zo kon de gemeente Meppel geen uitsluitsel geven over de beschikbaarheid van de parkeerplaats onder Topsporthal Ezinge als eetlocatie en leverde ook de beschikbaarheid van slaaplocaties voor de veelal buitenlandse jeugdvoetballers problemen op. Toen ook nog eens het aantal aanmeldingen achterbleef bij de verwachtingen en een volwaardig toernooi onhaalbaar bleek, hakte het EJV Meppel-bestuur de knoop door: ook dit jaar geen Drenthe Cup. „Zuur”, zo realiseerde Veenema zich. „En voor jullie als verenigingen weer een forse financiële tegenvaller.”

Om het leed enigszins te verzachten, had Veenema nog wel een cadeautje meegenomen. Hij bood Alcides, FC Meppel en MSC honderden trainingshesjes in verschillende kleuren aan. „Deze investering hoeven jullie dus niet meer te doen”, aldus Veenema.

Het bestuur van EJV Meppel richt zich nu op 2023, om dan eindelijk een nieuwe editie van het toernooi om de Drenthe Cup te kunnen laten plaatsvinden.

Nieuws

menu