Ook op IDM Red Bull Ring bereikt Twan Smits uit Steenwijk tweemaal het podium

Twan Smits (85) in actie op de Red Bull Ring in Oostenrijk. Foto: Damon Teerink

Dat de inmiddels 18-jarige motorcoureur Twan Smits uit Steenwijk zich goed heeft aangepast aan 135 pk op het achterwiel en snelheden van meer dan 260 km per uur bewees hij eind juli al in het Duitse Schleiz met twee podiumplaatsen. Ook op de Red Bull Ring in het Oostenrijkse Spielberg bereikte de Steenwijker afgelopen weekend tweemaal het podium.

Smits heeft dit jaar de overstap gemaakt van de IDM 300 Supersport- naar de zwaardere IDM 600 Supersport-klasse. Tijdens het voorlaatste wegraceweekend onderstreepte hij nog maar eens zijn goede vorm. Hij kwalificeerde hij zich met een zesde tijd op de tweede startrij. In de eerste race op zondag finishte Smits knap als derde, achter WK-gastrijder Patrick Hobelsberger en landgenoot Melvin van der Voort.

Race 2 werd afgebroken vanwege een valpartij en na een herstart ingekort tot 6 ronden, waarbij Twan Smits vanaf de vijfde plaats vertrok. Vanaf de start werd hard gestreden door een compacte kopgroep. Ditmaal eindigde de Steenwijker als tweede: vlak achter Hobelsberger maar vóór Van der Voort. Aangezien gastrijders buiten mededinging racen, ontving Smits behalve bekers voor de derde en de tweede plaats ook IDM-punten voor de plaatsen 2 en 1.

Nieuws

menu