Oranje Zwart doet serieus mee om tweede periodetitel

Oefenmeester André Blom van Oranje Zwart. René Wiegmink

De 3-0 overwinning die zondagderdeklasser Oranje Zwart op paasmaandag heeft behaald, leidt er vooralsnog niet toe dat trainer André Blom het wedstrijdschema van de nacompetitie al gaat bestuderen. Na het terechte gelijkspel (0-0) op paaszaterdag bij Sweel en de mooie overwinning op Trinitas staat de ploeg uit Wanneperveen er in de strijd om de tweede periodetitel echter wel heel goed voor.

„We hebben maar één doel en dat is handhaving”, gaf trainer Blom maandag aan, na de vijfde wedstrijd op rij zonder nederlaag. Ook in het thuisduel met Trinitas speelde zijn ploeg heel gedisciplineerd. „We verloren daar uit met 6-0, dus we weten waar hun kracht ligt en die hebben we eruit gehaald”, sprak een vrolijk lachende Blom na afloop.

Hechte defensie

Trinitas speelde trouwens niet slecht in deze return, maar liep zich keer op keer stuk op de hechte defensie van de thuisploeg. Doordat Denny van der Linde kort voor en na de pauze wist te scoren, belandde Oranje Zwart in een riante uitgangspositie (2-0). Het gooide een slot op deze wedstrijd en voerde via Stephan Besuijen zelfs nog de marge op (3-0).

„Er waren trainers die ons het lelijke eendje van de derde klasse vonden. Maar nu zijn we een lelijk eendje met tanden”, stelt André Blom tevreden vast. „Nog 6 punten en dan hebben we een geweldige klus geklaard.”

Nieuws

menu