Oranjeloop Nieuwleusen voor jong en oud op maandag 29 augustus

De Oranjeloop keert terug op de agenda van de Oranjefeesten in Nieuwleusen Foto: Marcel van Saltbommel

Na twee jaar afwezigheid is de Oranjeloop in Nieuwleusen weer terug. De negende editie van de Oranjeloop vindt plaats op maandagavond 29 augustus tijdens de Oranjefeesten in Nieuwleusen.

Honderden hardlopers uit Nieuwleusen en verre omstreken staan dan weer aan de start aan de Bosmansweg. De organisatie is weer in handen van Bos Bedden Loopgroep AG’85 en de dames van het Unicef Comité Nieuwleusen. Bij de vorige editie, in 2019, hadden 600 deelnemers zich ingeschreven.

Kinderen en Unicef

De Oranjeloop begint dit jaar weer met het misschien wel leukste onderdeel om te kijken: de Unicef Peuterrun. Ukkies vanaf 1 jaar rennen, hand in hand met hun ouders of alleen, over een parcours van 200 meter over de Bosmansweg. De start is om 18.00 uur. De Peuterrun is er voor de jeugd tot en met 4 jaar en alle deelnemers krijgen een medaille omgehangen.

Om 18.15 uur valt dan het startschot voor de Unicef Kids Run, een heuse wedstrijd voor kinderen tot en met 9 jaar over een afstand van 500 meter. Ook dit jaar zijn er weer mooie bekers te winnen per categorie en is er voor iédereen een mooie en welverdiende medaille. Het inschrijfgeld voor de Unicef Peuterrun en voor de Unicef Kidsrun bedraagt € 2,50 en dit gaat in zijn geheel naar Unicef. Bij de laatste Oranjeloop liepen meer dan 130 kinderen de wedstrijd over 200 of 500 meter.

Oudere jeugd

Om 18.30 uur is de start van de Schagen Infra Jeugdrun. Voor de jeugd tot en met 12 jaar die wat meer uitdaging wil, is er een rondje van 1 Mijl (1,6 km). De oudste jeugd van 13 tot en met 16 jaar loopt 2 Mijl (3,2 km).

Om 19.15 uur is de start van de Bos Bedden Run over 10 kilometer. De deelnemers aan de GAP Run (5 km) starten 5 minuten later zodat het publiek twee wedstrijden tegelijkertijd kan bekijken en tot het laatst hun aanmoedigingen kan laten horen. De speaker bij de Oranjeloop is Herman Weening. Met zijn vakmanschap, kennis van zaken en enthousiasme en ondersteund door opzwepende muziek probeert hij elke deelnemer vol overgave naar de eindstreep te praten.

De start en finish zijn op de Bosmansweg ter hoogte van het evenemententerrein. Inschrijven voor de Oranjeloop kan uitsluitend online via www.ag85.nl/oranjeloop .

Nieuws

menu