PEC-talent Carmen Sijbom klopt op de deur: 'Voetbal is mijn passie'

„Zweden!”, is het antwoord van de pas 16-jarige Carmen Sijbom, als haar wordt gevraagd in welk land ze in de toekomst graag zou willen voetballen. „Hoog niveau, prachtige natuur en rustig wonen. Ja, dat lijkt me mooi.”

Na vijf jaar in de opleiding van PEC Zwolle en Alcides te hebben gezeten, maakt Carmen Sijbom uit Meppel promotie naar de PEC-beloften, het voorportaal van het eerste vrouwenelftal.

Na vijf jaar in de opleiding van PEC Zwolle en Alcides te hebben gezeten, maakt Carmen Sijbom uit Meppel promotie naar de PEC-beloften, het voorportaal van het eerste vrouwenelftal. Foto: Daan Prest

Vanuit de huiskamer klinkt gekscherend Spanje, maar Carmen heeft al een eigen willetje. En dat is maar goed ook, want haar droom om prof te worden, komt stapje voor stapje dichterbij. Na vijf jaar in de opleiding van PEC Zwolle en Alcides te hebben gezeten, maakt ze nu promotie naar de PEC-beloften, het voorportaal van het eerste vrouwenelftal. „Ik krijg drie jaar de tijd om mezelf te bewijzen en hopelijk kan ik dan de volgende stap maken. Of misschien wel eerder, als het heel goed gaat.”

Spannend