Paardensport Vereniging Vollenhove koestert aan vooravond jubileum een groot verlangen: 'We willen onze leden zo maximaal mogelijk bedienen'

Het staat zo mooi beschreven op de eigen website: ‘Wij zijn een bruisende vereniging die veel doet voor en met haar leden.’ Voorzitter Theo van Diepen en bestuurslid Annous Keizer van Paardensport Vereniging Vollenhove (PSV) beamen dat. Ze zijn tevreden hoe hun vereniging de coronaperiode is doorgekomen, maar hebben ook nog wat te wensen.

PSV-voorzitter Theo van Diepen en bestuurslid Annous Keizer. Op de pony zit Marlin van Dalen, de 16-jarige dochter van Annous.

PSV-voorzitter Theo van Diepen en bestuurslid Annous Keizer. Op de pony zit Marlin van Dalen, de 16-jarige dochter van Annous. Foto: Martijn Bijzitter

PSV heeft dan wel Vollenhove in de naam, de thuisbasis is sinds mensenheugenis de manege aan de Zuurbeek in Sint Jansklooster. „We hebben een kleine 100 leden, van wie zo’n 80 actieve. De meesten komen uiteraard uit Vollenhove en Sint Jansklooster, maar we hebben ook leden uit Ens, Luttelgeest en Marknesse”, meldt Keizer, die onder meer de ledenadministratie verzorgt. „Als meisje van 6 jaar oud kun je lid worden, als jongen uiteraard ook. Bij PSV hebben we er 2. Voorwaarde is wel dat je een eigen pony of paard hebt, want dit is geen manege met eigen dieren. Er is altijd een mogelijkheid om gratis mee te trainen. Zelf had ik helemaal niets met paarden. Ik ga er ook echt niet op zitten, maar mijn dochter Marlin wél. Zo ben ik er ook bij betrokken geraakt en ben ik nu zo’n 7 jaar bestuurslid. Naast de ledenadministratie verzorg ik ook de planning van de ponylessen. Er wordt hier 4 keer per week lesgegeven.”

Nieuws

Meest gelezen