Patrick Maat wint finale Open Steenwijkerland Darts na comeback; Richard Veenstra en Sven Groen zegevieren op koppeltoernooi

Een overzicht van het prestigieuze darttoernooi dat dit weekend in De Meenthe is gehouden. Foto: Martijn Bijzitter

Patrick Maat uit Zwolle en Roos van der Velde uit Zevenhuizen hebben zondag het vijftiende Open Steenwijkerland Darts gewonnen.

Er namen 129 heren deel aan het prestigieuze darttoernooi in De Meenthe in Steenwijk. Op weg naar de finale versloeg de Zwollenaar Dairon Snel (3-1), Henk van Raalte (4-0), Haye Jan Nicolay (4-1) en Jurjen van der Velde (4-1). Laatstgenoemde klopte de plaatselijke favoriet Richard Veenstra uit Ossenzijl, die zaterdag (samen met Sven Groen) het koppeltoernooi nog had gewonnen.

Richard Wagenaar wist zich een weg naar de finale te banen met overwinningen op Leon Westerveen (3-0), de winnaar van 2017 en 2018 Vincent Kamphuis (4-0), Cees-Bert de Wolff (4-2) en Ahmad Ahmaddy (4-3).

Patrick Maat maakte vervolgens in de finale een mooie comeback tegen Richard Wagenaar. Uiteindelijk trok de Zwollenaar met 5-4 aan het langste eind.

De finale van de verliezersronde werd gewonnen door Rob Steenbergen. Hij was met 4-2 te sterk voor Jos van der Weide.

Dames

Bij de dames ging de titel naar Roos van der Velde uit Zevenhuizen. Zij was in de finale met 4-1 te sterk voor Sharon Straatsma. Op weg naar de eindstrijd versloeg ze onder anderen Nathalie van Marm (3-1) en Melissa Jongbloed (3-0). Straatsma wist op haar beurt op weg naar de finale af te rekenen met Gerlin van Rosmalen (3-1) en Shannon Mos (3-1).

De finale van de verliezersronde werd gewonnen door Annet van Elten. Deze sloot ze af met een 112-finish tegen Jennine Chapman.

Koppeltoernooi

Bij het koppeltoernooi op zaterdag had Richard Veenstra beduidend meer succes. Samen met Sven Groen uit Wijhe won hij namelijk de finale. Ze waren daarin met 4-1 te sterk voor Sietse Kuipers en Gillian Koehoorn.

Op weg naar de eindstrijd hadden Veenstra en Groen al van Mart van Dijk en Jappie de Jong (3-1), Raymon Dijkman en Remko Landman (3-0) en Patrick Berghuijs en Frank Veenstra (3-0) gewonnen.

De verliezersronde werd een prooi voor Bas van Berkum en Joel Feenstra. Zij versloegen in de finale Petra Hulleman en Dairon Snel met 3-2.

Dit jaar begon het koppeltoernooi met een poulefase waarbij de nummers 1 en 2 naar de winnaarsronde gingen en de overigen naar de verliezersronde. In totaal namen 113 koppels deel. De hoogste finish werd gegooid door Richard Wagenaar, die in de poulefase tot een 160-finish kwam.

Nieuws

menu