Pim Donker uit Meppel wil voetbalseizoen goed afsluiten bij DVC Dedemsvaart: 'Deze club is groeiende'

Pim Donker is momenteel niet alleen hoofdtrainer van DVC Dedemsvaart, maar ook jeugdtrainer van FC Meppel JO9-1, waarin zijn zoon speelt. Foto: Daan Prest

Pim Donker is aan zijn laatste maanden begonnen als oefenmeester van DVC Dedemsvaart. De Meppeler voetbaltrainer gaat na dit seizoen aan de slag bij Vitesse’63 in Koekange, maar wil eerst zijn huidige club in rustiger vaarwater brengen: „Wij moeten ervoor zorgen dat we minimaal in die derde klasse blijven.”

Met enige vertraging meldt Donker zich aan de andere kant van de lijn, maar hij heeft een plausibele reden daarvoor. „Ik kom net terug van mijn hardlooprondje. Doe ik gemiddeld drie keer per week. Even het hoofd leegmaken. Geen lange afstanden hoor, maar genoeg om fit te blijven.” De Meppeler kent een druk bestaan: als mede-eigenaar van een financieel adviesbureau, als hoofdtrainer van DVC Dedemsvaart, als jeugdtrainer van FC Meppel JO9-1, waarin zijn zoon speelt, en - het allerbelangrijkste - als levenspartner van Greetje en vader van drie kinderen.

Vertrouwen

Zijn periode in Dedemsvaart - één jaar SCD’83 en twee jaar fusieclub DVC - zit er op eigen verzoek na dit seizoen op. De huidige tiende plaats in de oostelijke derde klasse C baart momenteel zorgen, maar Donker ziet zijn formatie de komende maanden nog wel stijgen op de ranglijst. „We staan na de 2-0 zege op FC Ommen maar vijf punten achter op SC Rouveen, de nummer 4. Ik ben van mening dat we rond die plek ook thuishoren. Het ligt allemaal heel dicht bij elkaar en dat maakt het spannend. Toch heb ik veel vertrouwen in een goede afloop.”

Dat gebeurt overigens met de herintreders Reamon Knol en Ben Gerritsen. Zij maken sinds deze week weer deel uit van de door blessures geplaagde selectie. „Zes kruisbandblessures”, zegt Donker. „Vier op natuurgras en twee op kunstgras. Zoiets heb ik als trainer nog nooit meegemaakt. Ik heb vooral te doen met de spelers die het betreft. Hopelijk herstellen ze allemaal volledig.”

Met Knol, topscorer aller tijden van SV Dedemsvaart, en Gerritsen, die eind vorig seizoen was gestopt, heeft Pim Donker dadelijk iets meer keuze. „Ik ben erg blij met de bereidwilligheid van Reamon en Ben om ons de helpende hand te bieden. Zaterdag tegen SC Lutten komt voor allebei misschien nog iets te vroeg, maar ze zullen zeker een rol gaan spelen de komende maanden.”

Lovende verhalen

Inmiddels is ook duidelijk geworden dat Donker met zijn laatste jaar in Dedemsvaart bezig is. Hij gaat bij Vitesse’63 in Koekange aan de slag, ondanks interesse van Hollandscheveld en Dalen. „Ik heb altijd gezegd dat ik een keer trainer van Vitesse’63 zou willen worden. Ik hoorde altijd lovende verhalen, en de cultuur bij een dorpsclub spreekt mij wel aan. Er staat een jonge, veelbelovende groep, aangevuld met ervaren jongens als Lars Heuvelman. Ik denk dat Vitesse’63 op dit moment de beste keuze is. Bovendien kan ik straks op de fiets vanuit Meppel naar Koekange. Dat is ook weleens mooi.”

Tot die tijd stapt hij in de auto naar Dedemsvaart, waar Donker op een bevredigend afscheid aanstuurt. „Ik werk bij DVC met een fantastische groep. Er is nooit gezeik. Deze club is na de fusie in 2021 groeiende, ook al zijn er logischerwijs verbeterpunten. Wij moeten ervoor zorgen dat we minimaal in die derde klasse blijven, want DVC heeft uiteindelijk de ambitie om tweedeklasser te worden. Ik hoop dat dat in de toekomst gaat lukken en dat ik daaraan een kleine bijdrage heb mogen leveren, want ik ben uiteindelijk maar een passant.”

Nieuws

menu