Ponyruiters Sander Hulst en Amanda Vos pakken NK-titel

Amanda Vos troefde met haar pony Diamond, in de klasse Z categorie C, de rest van het deelnemersveld af. Foto: Eigen foto

Ermelo/Staphorst - Op het terrein van de KNHS in Ermelo zijn zaterdag de Nederlandse kampioenschappen springen voor pony’s gehouden. Twee ruiters van ponyclub ‘De Vlugge Viervoeters’ (Staphorst/Rouveen), Sander Hulst en Amanda Vos, slaagden er met uitmuntende prestaties in om de NK-titel in hun categorie te bemachtigen.

In de klasse L categorie B zette Sander Hulst met zijn pony Sandro in de barrage de snelste foutloze ronde neer. Vervolgens troefde ook Amanda Vos met haar pony Diamond, in de klasse Z categorie C, de rest van het deelnemersveld af met de snelste barrageronde.

Voor drie andere leden van ‘De Vlugge Viervoeters’ was weliswaar geen podiumplaats weggelegd, maar niettemin kunnen ook zij terugzien op een goed NK-optreden. In de klasse L categorie C eindigde Fabian de Vries met Hof ter Eexter’s Marco als vijfde, in de klasse M categorie C werd Marcel Schoemaker met Spartacus zesde en Saskia Brinkman sloot het NK met Garcia af op een vijfde plaats (klasse ZZ, categorie D/E).

Nieuws

menu