Prijsuitreiking Drenthe Cup vindt dit jaar plaats op podium bij Alcides-kantine: Meppel wacht weer voetbalinvasie

Na een afwezigheid van drie jaar staat het pinksterweekend in Meppel, op voetbalgebied, weer geheel in het teken van de strijd om de Drenthe Cup. Het wordt de 34ste editie van dit evenement. Aan het toernooi wordt deelgenomen door 92 teams uit acht verschillende landen. Daarmee is het internationale karakter van het toernooi gewaarborgd.

Momentopname van een wedstrijd tussen de jeugdteams van MSC en het Duitse Hinte, tijdens het toernooi om de Drenthe Cup in 2019.

Momentopname van een wedstrijd tussen de jeugdteams van MSC en het Duitse Hinte, tijdens het toernooi om de Drenthe Cup in 2019. Foto: Leo de Harder

In de aanloop naar het voetbalfestijn hebben de vrijwilligers van de organiserende verenigingen Alcides en MSC de handen zoals vanouds ineengeslagen. Ze weten wat nodig is om de voetbalinvasie in goede banen te leiden, al laat woordvoerder Henk Veenema namens de organisatie wel weten dat de uitdaging dit jaar toch behoorlijk groot was. „Je moet er weer even in komen, de routine was weg, maar we zijn er nu in alle opzichten klaar voor. We hebben de draad opgepakt en de draaiboeken afgestoft.”

Prijsuitreiking