Red Giants houdt geslaagde basketbaldag voor jeugd

De trainers en jeugdleden van Red Giants poseren gezamenlijk tijdens de basketbaldag in de Ezingehal. Foto: Leo de Harder

Red Giants uit Meppel heeft afgelopen zaterdag het nieuwe seizoen geopend met een geslaagde basketbaldag voor alle jeugdleden.

Zo’n 60 leden kwamen ’s ochtends af op de clinics in de Ezingehal. Ze konden 5 techniekonderdelen volgen, geleid door aansprekende trainers: Glenn Pinas, Sanders Jackson, Wim en Rein van der Kamp en Patrick Koning.

Na de clinics volgden een gezamenlijke lunch en een toernooi met ouders. Met een barbecue werd de dag afgesloten.

Zonder schade

Red Giants is in de coronaperiode een aantal leden kwijtgeraakt, maar ziet een deel ook weer terugkomen. De Meppeler club hoopt dat deze trend zich doorzet, zodat de club toch zonder schade uit de coronaperiode komt. Bij de meisjes is het aantal leden gestegen.

Het kostte het bestuur wel wat moeite om trainers te vinden voor alle teams, maar het slaagde daar wel in. Zo gaan de gebroeders Van der Kamp allebei een jeugdteam leiden, oud-prof Sanders Jackson neemt zelfs twee teams voor zijn rekening. De ervaren Patrick Koning blijft de trainer van ‘heren 1’.

Alle jeugdteams spelen komende zaterdag een oefenwedstrijd tegen hun leeftijdgenoten van BV Leeuwarden, in de Ezingehal. Het weekend daarop gaat de basketbalcompetitie van start.

Nieuws

Meest gelezen