Roelof Koopmans uit Havelte sloot periode als bondscoach Pools korfbalteam succesvol af: 'We zijn in euforie uit elkaar gegaan'

De brief van de Poolse korfbalbond ligt binnen handbereik. Het is meer dan een uitnodiging voor een afsluitend diner. ‘Het is moeilijk om een geweldige coach te vinden en onmogelijk om hem te vergeten’: zo eindigt het schrijven. En zo eindigt ook het avontuur van Roelof Koopmans uit Havelte, als succesvol korfbalbondscoach van Polen: „Het is mijn tweede land geworden.”

Roelof Koopmans: 'Ik ben een vragende, meer individuele coach, gevoel is belangrijk.'

Roelof Koopmans: 'Ik ben een vragende, meer individuele coach, gevoel is belangrijk.' Foto: Leo de Harder

Koopmans (inmiddels 52) raakte als speler van Nic. in Groningen en Thrianta in Hoogeveen betrokken bij het promoten van korfbal in Europa. In die tijd – eind jaren negentig – werd Nederland opgedeeld in districten, om pionierswerk te verrichten op korfbalgebied. De afdeling Noord kreeg onder meer Polen toebedeeld. Uiteindelijk resulteerde dat voor Koopmans in 2016 in een aanstelling als bondscoach. „Ik had geen schriftelijk contract. We leefden van project naar project, wat in mijn geval meestal van toernooi naar toernooi betekende.”

Nieuws

Meest gelezen