Staphorst verrast met zege op koploper Sparta Nijkerk: Ruben Kin 'man van de wedstrijd' met twee goals

Ruben Kin scoorde zaterdag de 0-1 namens Staphorst. Foto: Leo de Harder

Derdedivisionist Staphorst heeft zaterdag een verrassende zege geboekt op koploper Sparta Nijkerk. De geel-blauwen wonnen thuis met 2-0 door twee goals van Ruben Kin, die zowel vlak voor als vlak na rust doel trof en daarmee de lijstaanvoerder pootje lichtte. Door deze zege lijkt handhaving voor Staphorst al in een vroeg stadium zeker en dat mag gerust knap worden genoemd voor de ploeg van trainer Paul Weerman.

Staphorst speelde een prima wedstrijd tegen Sparta Nijkerk en was voor rust ook de gevaarlijkste ploeg, met kansen voor Daimen Schra, Stan Haanstra en Ruben Kin. Laatstgenoemde leek in de 21ste minuut de score al te openen met een kopbal vanuit een ingooi van Dirk Muis, maar hij zag de doelman knap redding brengen. In de 40ste minuut lukte het Kin wél om de 1-0 te maken, door vanaf ‘randje zestien’ raak te schieten.

Gewenste marge

Na de pauze had spits Kin welgeteld 8 minuten nodig om de marge te verdubbelen. Mike Reuvers schoot van afstand en zag de doelman de bal loslaten, waarna Ruben Kin er als de kippen bij was om de 2-0 tegen de touwen te werken. Die goal schonk de thuisploeg de gewenste marge, want Sparta Nijkerk kwam moeizaam tot scoringskansen tegen het goed georganiseerd spelende Staphorst. Keeper Jorick Maats werd nauwelijks op de proef gesteld en hield zijn doel dan ook schoon, waardoor de geel-blauwen dit duel betrekkelijk eenvoudig konden uitspelen.

Door deze zege heeft Staphorst nu 32 punten in 22 duels verzameld en kan het derhalve een prima rapport overleggen in de 3de divisie A.

Nieuws

menu