Rugbytalenten Thessa en Joes van The Big Stones uit Havelte richten hun blik op Oranje: 'Elke dag jezelf willen verbeteren'

Ze zijn allebei jong en talentvol: Thessa van der Waardt en Joes Klumperbeek, exponenten van de jeugdopleiding van rugbyclub The Big Stones uit Havelte. Thessa keerde vorige week terug uit Portugal, waar ze met Oranje onder 18 het Rugby Youth Festival in Lissabon winnend afsloot. Joes hoopt zich in de definitieve selectie van Oranje onder 18 te spelen voor het Rugby European Championship.

Thessa van der Waardt en Joes Klumperbeek zijn exponenten van de jeugdopleiding van rugbyclub The Big Stones uit Havelte.

Thessa van der Waardt en Joes Klumperbeek zijn exponenten van de jeugdopleiding van rugbyclub The Big Stones uit Havelte. Foto: Wilbert Bijzitter

Op Instagram is te zien hoe Thessa (17) een dag na haar thuiskomst in de bloemen werd gezet door Nina Nijland, die binnen The Big Stones public relations en communicatie verzorgt. Het spreekt voor zich dat iedereen binnen de club trots op haar is. Zelf kijkt Thessa met een goed gevoel terug op het internationale toernooi, dat werd gehouden in het stadion nabij de universiteit in de Portugese hoofdstad. In een sterk deelnemersveld werd overtuigend beslag gelegd op de hoofdprijs. „We hebben alle wedstijden ruim gewonnen, met 0 punten tegen. In de finale hebben we gastland Portugal met 27-0 verslagen”, vertelt ze. Het was de eerste keer dat ze als speelster van een vertegenwoordigend team een prijs pakte. „Dat ik captain was, maakte het extra leuk.”

Respect