SJO Triville betekent ook samen scheidsrechteren: 'Het gaat goed, maar het lost het probleem niet op'

Nog één officiële voetbalzaterdag en dan is het winterstop. Dus ook voor de scheidscoördinatoren Anita Kuik van Vitesse’63 en Steef van Baalen, namens Wacker en vv IJhorst. De jeugdspelers van de drie clubs werken hun wedstrijden al af onder de naam Triville, maar ook op scheidsrechtersgebied werkt het trio intensief samen, al lost dat het generieke probleem niet op: „We willen zo graag meer scheidsrechters.”

De scheidsrechterscoördinatoren van SJO Triville: Anita Kuik (namens Vitesse'63) en Steef van Baalen (namens Wacker en vv IJhorst).

De scheidsrechterscoördinatoren van SJO Triville: Anita Kuik (namens Vitesse'63) en Steef van Baalen (namens Wacker en vv IJhorst). Foto: Gerrit Boer

Kuik is bij de vereniging uit Koekange nu zo’n zes jaar wedstrijdsecretaris. Het regelen en coördineren van ‘fluitisten’ is een taak die ze ook voor haar rekening neemt. Hoelang Van Baalen exact scheidsrechterscoördinator is, weet hij naar eigen zeggen niet meer: „Ik ben in 2004 in de Wijk komen wonen en meldde mij algauw bij Wacker. Ik was er speler, jeugdleider en scheidsrechter. Dat laatste doe ik nog, ik fluit nog iedere week.”

Standaardelftallen