START-racing uit Nieuwleusen neemt afscheid van Leon Stolte en Valentino Imbrogiano en moet op zoek naar nieuwe rijders

Leon Stolte kreeg een mooie collage met foto's van de afgelopen 4 jaren.

Leon Stolte kreeg een mooie collage met foto's van de afgelopen 4 jaren. Foto: JTS Fotografie.

Afgelopen week maakte voorzitter Berry Klein tijdens de ‘finishparty’ van START-racing uit Nieuwleusen bekend dat het team niet verder gaat met de twee coureurs die het afgelopen seizoen op de blauwe Yamaha’s streden in de IDC-Supersport 600.

START, dat staat voor STichting Aankomend RaceTalent, heeft als doel talentvolle coureurs een kans te geven om ervaring op te doen. De afgelopen jaren zijn veel coureurs via hen op weg geholpen naar een carrière in de wegracesport. Voor Leon Stolte uit Nieuwleusen is na vier jaar de tijd aangebroken om elders zijn carrière te vervolgen.

Stolte, die van de cross overgestapt is naar de wegracerij, heeft geen spijt gehad van zijn keuze en bedankte het team voor de fijne samenwerking en de mooie tijd die hij gehad heeft. Hij hoopt een vervolgstap te kunnen maken in de racerij. Ook van Valentino Imbrogiano werd afscheid genomen, de coureur die slechts één jaar onder de hoede van START stond gaat in de toekomst via een andere weg proberen om actief te blijven in de racerij.

Mooie tijd

„Leon heeft vier jaar voor het team gereden, wat op zich al vrij lang is. Door corona waren twee van deze seizoenen niet echt volwaardig. Afgelopen seizoen liep het steeds beter en werden de laatste twee racers afgesloten op een derde plaats”, laat Evert Jan Pasman namens START racing weten. „Stolte heeft zich daarbij in de picture gereden en moet nu zien om elders onderdak te vinden. Het team kijkt terug op een mooie tijd met de eerste coureur die uit Nieuwleusen kwam.”

Ouderwets seizoen

Berry Klein kijkt terug op een mooi seizoen dat weer ‘ouderwets’ was. „Vier jaar is eigenlijk wel het maximum dat een coureur onder de hoede van START kan rijden, ondanks dat de coureur een plaatsgenoot is”, aldus Klein. Hij wenst Leon Stolte dan ook veel succes met het vervolg in de sport. Het team is al volop bezig om een nieuwe talentvolle rijder aan te trekken, de eerste gesprekken zijn daarvoor al gevoerd.

Verder werd op de finishparty ook afscheid genomen van Gert en Gea Gerrits die al 16 jaar deel uitmaakten van het team. Zij werden bedankt en kregen net als de coureurs een mooie attentie van het team. Ook Leon Stolte bedankte het team voor de fijne samenwerking en had voor elk teamlid een mooi aandenken aan de vier START jaren.