SV Nieuwleusen neemt na rust overtuigend afstand van FC Meppel

Daan Rodenhuis van FC Meppel is hier Jille Brinksma van SV Nieuwleusen de baas. Foto: Gert Ribberink

FC Meppel is zaterdag met een thuisnederlaag de winterstop ingegaan. De groen-witten speelden een aardige eerste helft, waarin ze gelijkwaardig waren aan de nummer 3 van de ranglijst. Na een 1-1 ruststand waren de oranjehemden in de tweede helft heer en meester en wonnen ze uiteindelijk dik verdiend met 1-4. Voor FC Meppel betekent dit dat de voetballoze winterperiode met slechts 7 punten uit 10 duels is aangebroken en dat handhaving in de oostelijke 2de klasse J een grote opgave gaat worden.

FC Meppel en Nieuwleusen speelden een evenwichtige eerste helft, waarin de bezoekers de leiding namen via Jille Brinksma. Hij was attent na een vrije bal op de paal en schoot de rebound binnen: 0-1. De thuisploeg kwam in de 19de minuut op gelijke hoogte via Hugo Bisschop, die een fraaie aanval bekroonde. Vanaf dat moment ontspon zich een open duel waarin FC Meppel vooral in de laatste fase voor rust het dichtst bij een voorsprong was.

Stevig in handen

Na de pauze was het duel slechts heel kort in evenwicht, maar vanaf de 50de minuut nam SV Nieuwleusen de touwtjes stevig in handen. FC Meppel kwam niet meer onder de druk uit van de oranjehemden en incasseerde in de 61ste minuut de 1-2 van Saake Malestein. Diezelfde Malestein maakte 11 minuten later ook de 1-3 en besliste daarmee de wedstrijd. In de slotminuut was het Randy Vink die de eindstand op 1-4 bepaalde en daarmee SV Nieuwleusen een prettige blik op de ranglijst schonk.

Nieuws

menu