SV Nieuwleusen viert zestigjarig bestaan

De jubileumcommissie van SV Nieuwleusen. Van links naar rechts: Timo Muller, Klaas Kreule, Henry van de Woude, Patricia Pasman, Rolf Huizingh en Kars Odink. Gerwin Uilen

Nieuwleusen - Ben Dunnink (werkgroep communicatie), Klaas Kreule (jubileumcommissie) en Erwin van Leussen (voorzitter) zijn het roerend met elkaar eens als ik ze de vraag 'wat is nou de kracht van voetbalvereniging SV Nieuwleusen?' heb gesteld.

'Dat zijn alle vrijwilligers die zich inzetten voor de vereniging', luidt hun unanieme antwoord. Van Leussen: 'Als er iets moet gebeuren, staan ze er. Je ziet het nu ook weer, bij de bouw van ons nieuwe clubgebouw en de nieuwe tribune. Dit lukt bijna geen enkele vereniging in ons land. Er is hier een grote liefde voor de club. Zoiets zie je dan ook alleen nog maar in een dorp. Vandaag zijn er wéér mensen aan het werk', daarbij wijzend op de bouwlocatie, alwaar op het moment van ons gesprek een aantal leden druk bezig is.

Dames en meisjes

Ook na een brand in het huidige clubgebouw – enige jaren geleden – waardoor een enorme schade ontstond,   werden de krachten gebundeld om te helpen. Mijn drie gesprekspartners denken daarnaast dat de grote groep dames en meisjes een positieve invloed heeft op het verenigingsleven. 'Ook de dames helpen mee bij de bouw en zijn in verschillende commissies vertegenwoordigd. Als vereniging investeren we dan ook in trainers voor zowel  de dames en meisjes als de heren en jongens. Iedereen in onze jeugdafdeling kan tweemaal per week trainen. Deze opzet werpt zijn vruchten af, want veel jeugdteams spelen nu ook in de hoofdklasse.' Het trio benadrukt dat Nieuwleusen 'sportminded' is: 'Het is bij SV Nieuwleusen gezellig, maar daarnaast zijn de prestaties belangrijk.'

Jubileumactiviteiten

SV Nieuwleusen bestaat op 1 augustus exact zestig jaar en houdt van woensdag 30 augustus tot en met zaterdag 2 september op sportpark ’t Klaverblad een groot aantal jubileumactiviteiten waarbij het voetbal centraal staat.

Als hoogtepunt uit het clubbestaan noemt het drietal toch wel het prachtige resultaat van het project middengebied, waardoor de vereniging nu beschikt over twee kunstgrasvelden en twee gewone voetbalvelden.  Het probleem uit het verleden – te weinig ruimte – is opgelost. Ook korfbalvereniging d'Ommerdieck heeft op het sportpark een eigen veld en onderkomen. 'Met het korfbal erbij is winst. In de beginperiode trokken beide verenigingen op als één vereniging.'

De wens om een stabiele tweedeklasser te worden is afgelopen zaterdag gerealiseerd via een bloedstollende thriller tegen The Knickerbrockers in Groningen. 'Maar', stelt de voorzitter nadrukkelijk, 'wij gaan jongens niet betalen, dan halen we de ziel uit de vereniging.' Van Leussen stelt niet alleen trots te zijn op de grote groep supporters, maar ook op de groep sponsors die de vereniging steunen en wijst daarbij naar het hoofdveld, waar  veel reclameborden hangen.

Feestprogramma

De jubileumcommissie werkt nog aan het feestprogramma, met als opzet dat alle leden eraan kunnen deelnemen. Een aantal activiteiten staat al vast. Op woensdag 30 augustus leidt een fietstocht van veertig kilometer langs – voor de voetbalvereniging – historische plaatsen. Klaas Kreule noemt daarbij als voorbeeld het trainingsveld in de Staatsbossen. ’s Avonds is er wandelvoetbal, een activiteit voor senioren. Op donderdagavond is er vervolgens een spellencircuit – met onder meer stropdas schieten en bubbelvoetbal – dat is bedoeld voor zowel dames als senioren. Deejay Dion Hulleman en René Bloemers komen die donderdag ook in actie. Op vrijdag is het spelletjesvoetbal voor de F-, D- en E-jeugd gepland en komt om 11.00 uur Magic John, een goochelaar, op bezoek. Verder is er een FIFA-toernooi voor de jeugd, met computerspelen. Op vrijdagavond is er een sportcafé met verschillende items. Zoals een forum, bestaande uit oud-trainers van de SV. De feestweek wordt op zaterdag afgesloten met de traditionele 'open dag'.

Nieuws

menu