'Sportman van het jaar 2021' Sven Maurits ontvangt alsnog z'n trofee

Met medewerking van Golf Club Havelte - waarvan Sven Maurits lid is - is hem op pinkstermaandag alsnog door Frits Alberts, lid van de raad van commissarissen van SportDrenthe, de trofee voor 'sportman van het jaar 2021' uitgereikt.

Met medewerking van Golf Club Havelte - waarvan Sven Maurits lid is - is hem op pinkstermaandag alsnog door Frits Alberts, lid van de raad van commissarissen van SportDrenthe, de trofee voor 'sportman van het jaar 2021' uitgereikt. Foto: SportDrenthe

In het ATLAS Theater in Emmen werd op dinsdag 5 april het Sportgala Drenthe gehouden, waarbij de prijzen voor de categorieën sportman, sportvrouw, sporttalent en sportploeg werden uitgereikt. Golfer Sven Maurits - oorspronkelijk uit Meppel, maar tegenwoordig wonend in Tuk - werd beloond met de titel ‘sportman van 2021’, maar kon die avond wegens ziekte zijn prijs niet in ontvangst nemen. Met medewerking van Golf Club Havelte - waarvan Sven Maurits lid is - is hem op pinkstermaandag alsnog door Frits Alberts, lid van de raad van commissarissen van SportDrenthe, de trofee voor ‘sportman van het jaar 2021’ uitgereikt.

Sven was op deze tweede pinksterdag door het bestuur van Golf Club Havelte gevraagd om het startsein te geven voor een crosscountry-evenement, waarvoor alle leden waren uitgenodigd. Het evenement werd aangegrepen om hem alsnog met de benoeming ‘sportman van het jaar 2021’ te kunnen feliciteren.

Het Sportgala wordt georganiseerd door SportDrenthe en wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Drenthe, mediapartner RTV Drenthe en de gemeenten Hoogeveen, Emmen, Assen, Meppel, Westerveld, Noordenveld, Aa en Hunze, De Wolden, Borger-Odoorn, Midden-Drenthe, Coevorden en Tynaarlo.