Sportverlichting.com TC Suthwalda speelt gelijk tegen landskampioen Lewabo

De geblesseerde Tim van Terheijden moest zondag in Beneden-Leeuwen, met behulp van extra pijnstillers, toch aantreden tegen landskampioen Lewabo. Archieffoto: Theo Sleijster

De tennissers van Sportverlichting.com TC Suthwalda hebben zondag tegen landskampioen Lewabo met 3-3 gelijkgespeeld. Bij het treffen in het Gelderse Beneden-Leeuwen was het tot de laatste game spannend. Het laatste dubbelspel werd in de supertiebreak door Suthwalda gewonnen, waardoor het 3-3 werd.

Het team uit Zuidwolde had de pech dat Tim van Terheijden een dag eerder tijdens de training een blessure had opgelopen en daardoor zijn single niet kon afwerken. En doordat Niels Visker deelnam aan een proftoernooi in Spanje en dus ook niet aanwezig was, kwam Suthwalda behoorlijk verzwakt aan de start.

Capituleren

Van Terheijden werd vervangen door Erik Dallinga, die geen potten kon breken in zijn partij tegen Aloys van Baal, die met 6-0 en 6-2 te sterk was. Ook Jarno Jans moest capituleren in zijn enkelpartij. Seppe Cuypers versloeg hem met 6-3 en 6-1.

Teamcaptain Floris Kilian: „Jarno trof een heel sterke tegenstander en kon zich slecht concentreren. Hij speelde meer tegen zichzelf dan tegen zijn tegenstander en dat kostte hem mede de partij.” Tegenover deze twee verloren singles boekten Boy Westerhof (tegen Justin Eleveld, 3-6 en 2-6) en Miliaan Niesten (tegen Stefan Wauters, 3-6 en 1-6) wél een overwinning. Hierdoor was de tussenstand met 2-2 volledig in evenwicht.

Net geen succes

De dubbels moesten derhalve de beslissing brengen. Vanwege het grote belang van deze wedstrijd, in verband met de titelstrijd in de eredivisie, werd besloten dat Tim van Terheijden (met extra pijnstillers) toch zou spelen. Het werd uiteindelijk net geen succes. Na winst van het duo Terheijden/Niesten in de eerste set (2-6) ging de tweede met 6-4 verloren. In de supertiebreak pakte Lewabo met 10-4 alsnog de winst. Boy Westerhof en Jarno Jans zorgden er vervolgens voor dat Suthwalda niet tegen zijn eerste nederlaag in de eredivisie opliep. Het tweetal was te sterk voor Van Baal/Cuypers. Na 7-5 en 3-6 moest ook hier de tiebreak de beslissing brengen: deze werd met 7-10 door het Suthwalda-koppel gewonnen.

Spijkenisse

Met nog één wedstrijd te spelen, staat de ploeg van coach Floris Kilian nog steeds op de eerste plaats, met 21 punten. Dat zijn er 5 meer dan Lewabo, dat plek 2 inneemt. Spijkenisse staat met een wedstrijd minder gespeeld op 6 punten achterstand: juist dat team komt zondag naar Zuidwolde.

Floris Kilian: „Als we zondag van Spijkenisse winnen, dan denk ik dat we de titel binnen handbereik hebben. Dat hangt van het resultaat van andere wedstrijden af, maar dan is de kans groot dat we eerste worden. Het wordt zondag vanaf 12 uur in ieder geval een heel spannende dag. We hebben het nog in eigen hand en met steun van het thuispubliek moet dat toch lukken, zou je zeggen.”

Nieuws

Meest gelezen