Sportverlichting.com TC Suthwalda verspeelt dure punten in Noord-Holland

Dat Suthwalda zondag toch nog een zege boekte op en in Heerhugowaard, was vooral te danken aan Jarno Jans die zowel zijn enkelpartij als het dubbelspel won. Foto: Theo Sleijster

Het herenteam van Sportverlichting.com TC Suthwalda heeft zondag uit tegen Heerhugowaard, dat uit z’n tot dan toe enige wedstrijd 1 schamel punt had behaald, dure punten verspeeld. De koploper uit Zuidwolde behaalde in Noord-Holland ‘slechts’ een 2-4 overwinning.

Het Drentse team moest het doen zonder de geblesseerde Boy Westerhof en dat scheelde een slok op een borrel. Met een beetje geluk stond na de vier singlepartijen een 2-2 tussenstand op het bord en dat was vooral te danken aan Jarno Jans. Uit bijkans verloren positie - 6-4 verlies van de eerste set en 5-2 achter in de tweede set - pakte hij alsnog de winst. De tweede set trok Jans met 6-7 alsnog naar zich toe en de derde set met maar liefst 0-6. Het andere Zuidwoldiger punt kwam van het racket van Miliaan Niesten, die met 0-6 en 6-7 van Jeroen van de Ven won.

Beslissing

De dubbels moesten uiteindelijk de beslissing brengen. Doordat pas na zes uur ’s avonds met de dubbels kon worden begonnen, werd het een latertje. Het positieve was dat Suthwalda zich uitstekend herstelde: beide dubbels werden namelijk gewonnen. Jarno Jans en Tim van Terheijden wonnen hun partij met 6-7 en 4-6, terwijl Miliaan Niesten en Niels Visker met 4-6 en 3-6 ook aan het langste eind trokken.

„Het thuisvoordeel van Heerhugowaard, dat in z’n eigen hal speelde en daardoor de vloer goed kende, speelde een belangrijke rol. Achteraf zijn we dan ook tevreden met deze uitslag”, aldus Erik Dallinga van TC Suthwalda.

Komende zondag speelt het Zuidwoldiger team vanaf 12.00 uur thuis tegen Leimonias uit Den Haag.

Nieuws

menu