Staphorst boekt verrassend ruime zege op Barendrecht

Daimen Schra haalt uit en scoort zijn tweede doelpunt namens Staphorst. Foto: Leo de Harder

De voetballers van Staphorst hadden zaterdag met 3-1 van HSV Hoek verloren en zagen die Zeeuwse ploeg aansluiting vinden bij de subtop. Op paasmaandag kwam subtopper Barendrecht naar sportpark Het Noorderslag en was de ploeg van trainer Paul Weerman beter bij de les. Door onder meer twee treffers van Daimen Schra wonnen de geel-blauwen met 4-1 en blijven ze het dus zeer goed doen in de derde divisie.

Staphorst nam al in de 4de minuut de leiding door een treffer van Daimen Schra, die de keeper omspeelde en de 1-0 aantekende. De thuisploeg speelde fris van de lever en verdubbelde na een kwartier spelen de marge via Matthijs Verheul. Hij wist in twee instanties de doelman van Barendrecht te verschalken en maakte zo de 2-0. Nog binnen het halfuur stond het 3-0 voor het zeer effectief spelende Staphorst. Daimen Schra bezorgde de thuisploeg een ongekende weelde met zijn tweede goal.

De Zuid-Hollanders leken rijp voor de slacht, maar kwamen vlak voor rust toch een beetje terug in de wedstrijd door een prachtige volley van Tim Eekman: 3-1.

Penalty

Na de pauze probeerde Barendrecht de aansluitingstreffer te forceren en daardoor werd het een open duel. Het spel golfde heen en weer, met kansen aan beide kanten. In de slotfase was het Stan Haanstra die de wedstrijd definitief op slot gooide, vanaf de stip. Hij schoot een terecht toegekende penalty raak en zette zo de 4-1 eindstand op het bord.

Nieuws

menu