Staphorst boekt noodzakelijke en belangrijke zege in Hendrik-Ido-Ambacht

Martin van 't Ende. Foto: VV Staphorst

De voetballers van Staphorst hebben zaterdag goede zaken gedaan door met 1-2 te winnen bij ASWH. Door deze zege op de voorlaatste van de ranglijst vergrootten de geel-blauwen de afstand met de gevarenzone en nestelden ze zich in een grote groep in de middenmoot van de 3de divisie. Bij Staphorst was de dit seizoen teruggekeerde Martin van ‘t Ende deze zaterdag de grote man, want hij scoorde beide treffers.

Staphorst begon matig in het Zuid-Hollandse Hendrik-Ido-Ambacht en kwam al vroeg op achterstand. Hugo Boterman knikte in de 3de minuut raak, op aangeven van Mohamed el Kharbachi: 1-0. Staphorst herstelde zich snel van deze tegentreffer en knokte zich in de wedstrijd. Het kreeg aanvallend weinig ruimte, maar wist in de 22ste minuut wel op gelijke hoogte te komen. Martin van ‘t Ende profiteerde van een foutje van de ASWH-doelman en tikte de 1-1 binnen. Vlak na die treffer had Staphorst zelfs op voorsprong kunnen komen, toen Van den Brink een kopbal van Dirk Muis net niet kon verlengen.

Vrije schop

Na rust moest Staphorst in eerste instantie wat terug, maar kreeg het wel de grootste kans via Van den Brink. Hij schoot op aangeven van Stan Haanstra echter op de keeper. In het vervolg van de tweede helft waren de kansen schaars en bleef het duel in evenwicht. Totdat in de 80ste minuut Martin van ‘t Ende mocht aanleggen vanaf 18 meter, voor een vrije schop. Hij krulde de bal om de muur in het doel en bracht Staphorst daarmee op 1-2. Die voorsprong werd vakkundig over de streep getild en leverde drie belangrijke punten op voor de equipe van de na dit voetbalseizoen vertrekkende trainer Karlo Meppelink.

Nieuws

menu