Staphorst delft onderspit tegen FC Lisse

Sander de Grote scoort hier de 1-0 tegen FC Lisse. Foto: Leo de Harder

Derdedivisionist Staphorst heeft zaterdagmiddag op eigen veld met 1-3 verloren van FC Lisse.

De ploeg van trainer Paul Weerman kwam in de eerste helft nog wel op voorsprong via een treffer van Sander de Grote, maar de bezoekers uit de Bollenstreek repareerden dit op slag van rust en trokken in de tweede helft de volle winst naar zich toe.

Slap verdedigen

FC Lisse begon het beste aan het duel en zag een inzet al vroeg in de wedstrijd van de doellijn gehaald worden. De thuisploeg was echter de ploeg die de score opende in de 25ste minuut, via Sander de Grote: 1-0. FC Lisse leek met die onverwachte achterstand de rust in te gaan, maar profiteerde op slag van rust van slap verdedigen van Staphorst en zag Enzo Stroo 1-1 scoren.


Na de pauze had FC Lisse het initiatief en nam het verdiend de leiding. Jeffrey Klijbroek schoot de bezoekers in de 67ste minuut naar 1-2. Staphorst kon daar lange tijd weinig tegenover stellen. Het kreeg via Mike Reuvers nog een laatste kans, maar hij schoot te gehaast over en zag vervolgens Enzo Stroo het duel op slot gooien. De rappe aanvaller counterde naar de beslissende 1-3 in de 85ste minuut en dat was tevens de eindstand.

Nieuws

menu