Staphorst en Ter Leede scoren er lustig op los in slotduel

Mike Reuvers scoorde zaterdag tweemaal in zijn laatste wedstrijd namens Staphorst. Foto: Leo de Harder

Staphorst heeft het voetbalseizoen in de 3de divisie zaterdag afgesloten met een doelpuntrijke thuiszege. Het laatste duel onder trainer Paul Weerman werd met 6-3 gewonnen van Ter Leede, waardoor de geel-blauwen op een keurige tiende plek zijn geëindigd. Tegen Ter Leede kreeg het publiek een vermakelijke wedstrijd te zien waarin Staphorst bij rust al met 4-1 leidde door treffers van Stan Haanstra (3x) en Mike Reuvers. Na rust gingen beide ploegen vrolijk verder met het vermaak en werd het uiteindelijk 6-3.

Staphorst kwam al in de 8de minuut op achterstand door een afstandsschot van Luc Kruijs: 0-1. Lang kon de ploeg uit de Bollenstreek daar niet van genieten, want drie minuten later was het Stan Haanstra die de ploegen weer naast elkaar schoot 1-1. Haanstra had het vizier sowieso op scherp, want ook zijn tweede kans (in de 15de minuut) was raak en betekende 2-1. Het ontketende en frivool spelende Staphorst wist nog voor rust het verschil te maken en ging door treffers van Mike Reuvers (in zijn laatste duel voor de geel-blauwen) en Stan Haanstra (zijn derde, dus een hattrick) met 4-1 rusten.

Afscheid

Na rust was het opnieuw Luc Kruijs die vroeg scoorde en zo wat terugdeed voor de bezoekers: 4-2. In de 52ste minuut bracht Mike Reuvers de marge weer op 3, waarmee het duel definitief beslist was: 5-2. Daimen Schra maakte er 6-2 van, waarna de thuisploeg voldoende kansen kreeg op een monsterscore. Prijor bepaalde voor Ter Leede de eindstand op 6-3, waarna er bij Staphorst uitgebreid afscheid genomen kon worden van spelers en trainer.

Nieuws

menu