Staphorst en Ter Leede scoren er lustig op los in slotduel

Mike Reuvers scoorde zaterdag tweemaal in zijn laatste wedstrijd namens Staphorst.

Mike Reuvers scoorde zaterdag tweemaal in zijn laatste wedstrijd namens Staphorst. Foto: Leo de Harder

Staphorst heeft het voetbalseizoen in de 3de divisie zaterdag afgesloten met een doelpuntrijke thuiszege. Het laatste duel onder trainer Paul Weerman werd met 6-3 gewonnen van Ter Leede, waardoor de geel-blauwen op een keurige tiende plek zijn geëindigd. Tegen Ter Leede kreeg het publiek een vermakelijke wedstrijd te zien waarin Staphorst bij rust al met 4-1 leidde door treffers van Stan Haanstra (3x) en Mike Reuvers. Na rust gingen beide ploegen vrolijk verder met het vermaak en werd het uiteindelijk 6-3.

Staphorst kwam al in de 8de minuut op achterstand door een afstandsschot van Luc Kruijs: 0-1. Lang kon de ploeg uit de Bollenstreek daar niet van genieten, want drie minuten later was het Stan Haanstra die de ploegen weer naast elkaar schoot 1-1. Haanstra had het vizier sowieso op scherp, want ook zijn tweede kans (in de 15de minuut) was raak en betekende 2-1. Het ontketende en frivool spelende Staphorst wist nog voor rust het verschil te maken en ging door treffers van Mike Reuvers (in zijn laatste duel voor de geel-blauwen) en Stan Haanstra (zijn derde, dus een hattrick) met 4-1 rusten.

Afscheid

Na rust was het opnieuw Luc Kruijs die vroeg scoorde en zo wat terugdeed voor de bezoekers: 4-2. In de 52ste minuut bracht Mike Reuvers de marge weer op 3, waarmee het duel definitief beslist was: 5-2. Daimen Schra maakte er 6-2 van, waarna de thuisploeg voldoende kansen kreeg op een monsterscore. Prijor bepaalde voor Ter Leede de eindstand op 6-3, waarna er bij Staphorst uitgebreid afscheid genomen kon worden van spelers en trainer.