Derdedivisionist Staphorst komt in Sassenheim op vierde gelijkspel uit

.

De voetballers van Staphorst hebben zaterdag in hun zesde competitieduel in de derde divisie al voor de vierde maal gelijkgespeeld. Bij Ter Leede in Sassenheim bleef het doelpuntloos, waarmee de geel-blauwen op 10 punten zijn gekomen en nog steeds ongeslagen zijn. Met het tiende punt was Staphorst sowieso tevreden, want de betere kansen en het grootste spelaandeel waren voor de thuisploeg.

Ter Leede was van meet af aan de betere ploeg en stelde keeper Jorick Maats meerdere keren op de proef. Staphorst had een halfuur nodig om voor het eerst gevaarlijk te worden, maar Daimen Schra kwam iets tekort om vol uit te kunnen halen. De beste kans voor de bezoekers was voor Dirk Muis, die een teenlengte miste om de 0-1 te maken.

Beste fase

Ter Leede was na rust de ploeg met de eerste kans, maar daarna kende Staphorst haar beste fase. Uitgespeelde kansen leverde dat echter niet op en gaandeweg dit duel namen de Zuid-Hollanders het initiatief weer over. Jorick Maats hield zijn ploeg op de been en voorkwam enkele keren een achterstand. Staphorst was zelf nog eenmaal dreigend met een schot van Stan Haanstra op de paal, maar was uiteindelijk tevreden met het punt.

Nieuws

menu