Derdedivisionist Staphorst in slotfase langs VVOG

Ruben Kin heeft zojuist het beslissende doelpunt gescoord, de keeper van VVOG ligt verslagen op het veld. Foto: Leo de Harder

Derdedivisionist Staphorst heeft zaterdag het publiek (dat voorlopig voor het laatst aanwezig mocht zijn) op een spektakelstuk getrakteerd. Na een 1-3 achterstand werd VVOG uit Harderwijk met 4-3 verslagen door de geel-blauwen. Goudhaantje werd invaller Ruben Kin, die in de slotminuut de winnende treffer tegen de touwen schoot en de thuisploeg zo drie fijne punten bezorgde.

Staphorst en VVOG schotelden de toeschouwers op sportpark Het Noorderslag vanaf het begin een leuk en open duel voor. De thuisploeg nam al vroeg de leiding via Stan Haanstra (1-0), maar Jeremy de Graaf tekende in de 14de minuut al weer voor de gelijkmake:, 1-1. VVOG trok vervolgens het initiatief naar zich toe en kwam in de 25ste minuut op 1-2, via Dean van Ooijen. Vlak voor rust kwam Staphorst goed weg toen een van de Harderwijkers de lat raakte, maar vlak na rust was het wel meteen raak en schoot Jeremy de Graaf de bezoekers naar 1-3.

Rode kaart

Deze tik kwam hard aan bij de ploeg van trainer Paul Weerman en even leek het pleit beslecht. Een rode kaart voor VVOG’er Rafik el Hamdi (charge op Daimen Schra) na een uur spelen deed het duel echter kantelen. In de 67ste minuut forceerde Sander de Grote met een kopbal de aansluitingstreffer (2-3) waarna Staphorst binnen twee minuten op gelijke hoogte kwam door een goal van Stan Haanstra: 3-3. Hij benutte een penalty en maakte zo zijn tweede treffer op deze middag. De thuisploeg ging op zoek naar de winst en drukte VVOG ver terug. Dat leek stand te houden, totdat in blessuretijd Ruben Kin alert was en de rebound na een schot op de paal tot winnende treffer promoveerde: 4-3.

Nieuws

Meest gelezen