Staphorst maakt zich via toernooi op voor reguliere competitie: zaterdag wacht derde divisionist Harkemase Boys

Voetbalvereniging Staphorst maakt zich op voor het ‘Finanxe nederlagen Top-toernooi’. Harkemase Boys is de eerste tegenstander van vv Staphorst op het toernooi.

Archieffoto van vv Staphorst.

Archieffoto van vv Staphorst. Foto: Leo de Harder

Het openingsduel van het toernooi is meteen een interessante, want Harkemase Boys komt net als vv Staphorst ook uit in de derde divisie. Over drie weken staat de competitiestart al op het programma. De wedstrijd tegen Harkemase Boys begint zaterdag om 14.30 uur.

Staphorst bereidt zich via gerenommeerde tegenstanders voor op de competitie. Ondanks de moeilijke omstandigheden heeft de vereniging sterke opponenten uit de regio weten te strikken. Derde divisionist Excelsior ’31 komt een week later op 7 augustus naar ’t Noorderslag. Daarnaast zelfs HHC Hardenberg, uitkomend in de tweede divisie. De ploeg uit Hardenberg komt op dinsdagavond 10 augustus (aanvang 20.00 uur).

Publiek

Publiek is toegestaan bij het toernooi. Wel moet de anderhalve meter afstand gerespecteerd worden. Het is een buitenkansje voor de fans om zich op hoog niveau alvast op te maken voor topamateurvoetbal in de regio. Naast de bovenstaande ploegen komen ook Hoogeveen, Jong Heerenveen en Rohda Raalte naar Staphorst.

Elke dinsdag en zaterdag wordt er vervolgens gespeeld. Het programma is verder als volgt: Hoogeveen (3 augustus), Excelsior ’31 (7 augustus), HHC Hardenberg (10 augustus), SC Heerenveen onder 21 (14 augustus) en Rohda Raalte (17 augustus). Voor de winnaar van het toernooi ligt 1000 euro klaar. De opbrengst van het toernooi gaat naar de jeugd van vv Staphorst.