Staphorst met harde cijfers ten onder in eerste ronde KNVB Beker

Teleurstelling bij staphorst, terwijl Gemert de 0-2 viert. Foto: Leo de Harder

Zaterdagderdedivisionist Staphorst kon het woensdagavond thuis tegen het Brabantse Gemert niet bolwerken in de eerste ronde van de KNVB Beker. In een aantrekkelijk duel, waarin beide ploegen kansen kregen, was het de zondagderdedivisionist die aan het langste eind trok. Vlak voor rust kwamen de bezoekers op voorsprong (0-1) waarna Staphorst in de tweede helft hartstochtelijk op zoek ging naar de gelijkmaker. Het was echter Gemert dat toesloeg in de slotfase en met 0-3 won.

Staphorst startte matig en zag Gemert meteen een grote kans krijgen. De thuisploeg schrok hiervan wakker en kreeg via Mike Reuvers en Sander de Grote twee mogelijkheden om zelf op voorsprong te komen. Daarna ontspon zich een open eerste bedrijf waarin beide ploegen kansen lieten liggen om de leiding te nemen. Op slag van rust slaagde Gemert hier alsnog in, via Erwin van de Broek die de 0-1 tegen de touwen knikte.


Na de pauze ging een offensief Staphorst meteen op zoek naar de 1-1. Dirk Muis was daar met een kopbal op de lat dichtbij, in de 55ste minuut. Staphorst drong de Brabanders terug, maar gaf zelf daarmee ook ruimte weg. In de slotfase profiteerde Gemert daarvan door in de 76ste minuut de 0-2 te scoren. Ralf Kuiper was de gevierde man en besliste daarmee het bekerduel. De 0-3 van Erik van Loon in de 80ste minuut gooide het duel helemaal op slot, waarna de omvangrijke aanhang van Gemert feest kon vieren.

Nieuws

Meest gelezen