Staphorst met ruime cijfers naar winst in Amsterdam

Lars Middelwijk van Ajax tracht tweevoudig doelpuntenmaker Mike Reuvers van Staphorst de bal af te troggelen. Foto: Orange Pictures

Derdedivisionist Staphorst had tweemaal op rij verloren in de competitie, maar herpakte zich zaterdag op sportcomplex De Toekomst in Amsterdam. Tegen de amateurs van Ajax wonnen de geel-blauwen verrassend eenvoudig met 0-3. Alle treffers werden voor rust gemaakt. Daimen Schra en Mike Reuvers (2x) namen deze voor hun rekening. Na de pauze controleerde Staphorst het duel en kwam het geen moment meer in de problemen.

Staphorst speelde een sterke eerste helft, waarin het binnen 6 minuten de lat trof via Mike Reuvers. De geel-blauwen bleven de ploeg met het initiatief en openden in de 30ste minuut de score. Daimen Schra liep een voorzet van Jurrian van den Brink binnen en maakte zo de 0-1. Vanaf dat moment ging het snel en drukten de bezoekers door. Mike Reuvers schoot in de 34ste minuut de 0-2 tegen de touwen en maakte er nog voor rust 0-3 van. Daarmee was het duel wel beslist, maar met iets meer precisie had de ploeg van coach Paul Weerman nog een vierde treffer kunnen maken.

Minder gas

Na rust gaf Staphorst minder gas, maar kwam het geen moment in de problemen. Ajax probeerde wel aan te dringen, maar wist nauwelijks gevaar te stichten. Zo boekte Staphorst een verrassend eenvoudige zege, waardoor het na 9 duels op 13 punten is gekomen. Het staat daarmee knap in de middenmoot van de derde divisie.

Nieuws

Meest gelezen