Derdedivisionist Staphorst gaat onderuit in middenmootduel

Yannick Kaluzi redde zaterdag in Zeeland de eer voor Staphorst. Sjoerd Stellingwerf

Derdedivisionist Staphorst heeft het zaterdag in het verre Zeeuwse Hoek niet kunnen bolwerken. In het middenmootduel met HSV Hoek gingen de geel-blauwen met 3-1 onderuit, waardoor de Zeeuwen aansloten bij de subtop en Staphorst in de brede middenmoot blijft staan. Namens de bezoekers was Yannick Kaluzi trefzeker: hij scoorde bij een 3-0 achterstand en redde zo de eer.

Staphorst was in Zeeland niet de mindere, maar trof in HSV Hoek een goed georganiseerde ploeg die in Erwin Franse en Rik Impens twee gevaarlijke aanvallers had. Franse opende in de 21ste minuut de score, uit zijn eerste kans. Hij verschalkte Jorick Maats met een harde schuiver: 1-0. Vijf minuten later maakte Rik Impens de 2-0 en bezorgde daarmee Staphorst een flinke opgave. De bezoekers probeerden nog voor rust de aansluitingstreffer te forceren, maar troffen tweemaal de Zeeuwse doelman De Jonghe op hun weg.

Invaller

Na rust was het HSV Hoek dat de beste kansen op meer treffers kreeg en uiteindelijk in de 70ste minuut het duel besliste. Ruben de Jager maakte de 3-0 en gooide daarmee het treffen op slot. Invaller Yannick Kaluzi schoot een kwartier voor tijd de 3-1 binnen, waarna HSV Hoek de grip op het duel wat verloor. Diezelfde Kaluzi had bij de volgende kans nog voor 3-2 kunnen tekenen, maar hij miste waardoor de spanning in de slotfase uitbleef.

Nieuws

menu