Staphorst staat stevig midden in derde divisie na zege op SteDoCo

Stan Haanstra loopt juichend weg nadat hij Staphorst op 2-0 heeft gebracht. Foto: Leo de Harder

Derdedivisionist Staphorst kent een verdienstelijk voetbalseizoen waarin het op sportpark Het Noorderslag weer moeilijk te verslaan is. SteDoCo uit Hoornaar kwam daar zaterdagmiddag ook achter, want de Zuid-Hollanders - die net als Staphorst in de middenmoot bivakkeren - keerden met een 2-0 nederlaag huiswaarts. Namens de geel-blauwen was Stan Haanstra het goudhaantje, met beide treffers na rust.

Staphorst en SteDoCo maakten er een vlakke eerste helft van waarin ze elkaar in evenwicht hielden. Met wat speldenprikjes over en weer waren de gevaarlijkste momenten wel genoemd en de 0-0 ruststand was dan ook een logische.

Heldendaad

Na de pauze had het duel een treffer nodig om opengebroken te worden. Deze werd al snel gemaakt door Stan Haanstra, die in de 57ste minuut de 1-0 aantekende. Diezelfde Haanstra verdubbelde niet veel later de marge met een geplaatste kopbal: 2-0. Die goal bleek uiteindelijk beslissend, mede doordat keeper Jorick Maats in de 73ste minuut een heldendaad verrichte. Hij stopte een penalty van Pilon, waardoor SteDoCo verstoken bleef van de aansluitingstreffer. Dat voorkwam een spannende slotfase, want daarna bleef de thuisploeg relatief eenvoudig overeind.

Nieuws

menu