Derdedivisionist Staphorst verliest na voorsprong in Assen

Hoofdtrainer Paul Weerman van vv Staphorst kreeg zaterdag een rode kaart tijdens de uitwedstrijd tegen ACV. Leo de Harder

Derdedivisionist Staphorst heeft zaterdag in Assen met 2-1 verloren van ACV. De ploeg van trainer Paul Weerman, die in de slotfase rood kreeg, kwam na rust op voorsprong via Stan Haanstra, maar zag de Assenaren door twee treffers alsnog aan het langste eind trekken. Door deze nederlaag is de top van de ranglijst verder weggelopen, maar toch staat Staphorst er nog altijd prima bij.

In een matige eerste helft kwamen beide ploegen niet tot veel kansen. De grootste was voor Freddy Quispel van ACV, die een bal door keeper Jorick Maats net naast getikt zag worden.

Alert

Meteen na de pauze was het Staphorst dat de score opende via Stan Haanstra. Hij was alert bij een rebound en schoot de bal tegen de touwen: 0-1. Die achterstand repareerde ACV snel via Boyd Spijkerman, in de 55ste minuut: 1-1. Na die treffer werd het slordiger aan beide kanten en liepen de irritaties op.

In een slotfase vol opwinding kopte Dirk Muis net naast en was het aan de andere kant wél raak, in de 82ste minuut. Arjen Hagenauw bracht ACV op 2-1, waarna trainer Weerman met rood moest vertrekken. Staphorst was via Haanstra nog dicht bij de gelijkmaker, maar zijn inzet ging naast waardoor het bij 2-1 bleef.

Nieuws

Meest gelezen