Staphorst verliest bij koploper Sparta Nijkerk

Mark Schra van Staphorst vecht een duel om de bal uit met een speler van Sparta Nijkerk. Foto: Arjen Gerritsma

De voetballers van Staphorst hebben zaterdag in Nijkerk hun eerste competitienederlaag van dit seizoen geleden in de derde divisie. Ze verloren met 1-0 van koploper Sparta Nijkerk, door een vroege tegentreffer. In de 3de minuut strafte Maurice de Ruiter een defensieve fout af bij de geel-blauwen en zo maakte hij het uiteindelijk enige doelpunt in deze wedstrijd. Staphorst kreeg nog wel kansen, maar kwam deze vroege domper niet meer te boven.

Staphorst begon dus zwak aan dit uitduel. De Ruiter was alert toen de verdediging van Staphorst defensief in de fout ging (1-0). De bezoekers vochten zich na deze domper niettemin in de wedstrijd en hielden gelijke tred met de koploper. Dat leverde voor rust enkele mogelijkheden en één grote kans op. Die was voor Mike Reuvers, die op slag van rust alleen voor de keeper verscheen. De doelman kwam goed uit en redde bekwaam op de inzet van de aanvaller.


Na de pauze werd het duel wat opener en bleven beide ploegen de aanval zoeken. Zowel Sparta als Staphorst kreeg kansen waarbij Daimen Schra in de 67ste minuut het dichtst bij de gelijkmaker was. Hij schoot net naast en verzuimde zo 1-1 te maken. In de slotfase probeerde Staphorst met veel opportunisme nog een punt te pakken en was het via invaller Ruben Kin nog eenmaal dreigend. Zijn kopbal ging naast, waardoor het bij 1-0 bleef in Nijkerk.

Nieuws

menu