Staphorst verliest uitwedstrijd tegen RKAV Volendam met 2-0

Staphorst gaat onderuit in Volendam. ANP

Derdedivisionist Staphorst heeft zaterdag in en tegen RKAV Volendam met 2-0 verloren. Door deze nederlaag bleef de ploeg van trainer Karlo Meppelink op 31 punten staan en zag ze de Volendammers tot op twee punten afstand naderen, in de brede middenmoot.

Staphorst incasseerde de tegentreffers na rust en zag bovendien hoe Julius Duit tegen een rode kaart opliep. In ondertal waren de bezoekers nog wel dicht bij de gelijkmaker, maar Freddy Quispel trof de paal waarna de 2-0 viel.

Twee keer geel

Staphorst was in Volendam voor rust de mindere en zag hoe de thuisploeg gevaarlijker was. Keeper Jorick Maats hield met enkele knappe reddingen zijn ploeg op de been, waardoor het bij rust nog steeds stond.

Na rust paste de thuisploeg tegelijkertijd vier wissels toe, en met die verse krachten werd Staphorst achteruit gedrukt. Patrick Plugbier brak in de 61ste minuut de ban met een kopbal en bracht Volendam verdiend op 1-0.

Toen Julius Duit zijn tweede gele kaart en dus rood ontving, leek het beslist. In ondertal kreeg Staphorst ineens de geest en was het via Freddy Quispel zelfs dicht bij 1-1. Zijn schot belandde echter op de paal, waarna aan de andere kant Roy Tol in de 85ste minuut het duel besliste met de 2-0.

Nieuws

menu