Steenwijker Boys bedwingt Steenwijkerwold

De bekerwedstrijd tussen Steenwijker Boys en Steenwijkerwold was zondag een boeiend gevecht. Foto: Martijn Bijzitter

Vierdeklasser Steenwijker Boys heeft zondagmiddag op sportpark ‘De Koperberg’ een verrassende, maar verdiende 4-1 bekerzege geboekt op derdeklasser Steenwijkerwold, die aanvankelijk enkele goede kansen onbenut liet. Vervolgens verwierf de thuisclub zichzelf een prima uitgangspositie door enkele zwakke momenten in de achterste linie van de gasten af te straffen. Uiteindelijk verdedigden de geelhemden de verkregen voorsprong bekwaam.

Aanvankelijk zag het er nog veelbelovend uit bij de rood-zwarten. Steenwijkerwold had toen nog een overwicht en toen Colin Peemen na een pass van Peter Dekker de bal strak voortrok, mikte Boys-verdediger Sybren Boschma bijna in z’n eigen doel. Het overwicht van de gasten hield nog even aan, maar doelman Jochem Bos was steeds paraat.

Tegenstoot

Bij de eerste de beste tegenstoot had de thuisclub meer succes. Murat Tanriverdi bracht de bal vanuit een vrije schop scherp voor het doel van Gerwin Bosscha, die zich vervolgens verslikte en de bal voor de voeten van Seyit Ata tikte. Dit cadeautje werd dankbaar van dichtbij uitgepakt. Het verdedigen van een voorsprong is Steenwijker Boys wel toevertrouwd, want plotseling was het gedaan met de
rood-zwarte pressie. Kansen waren er nauwelijks nog, en toen kort voor de pauze Hugo Prinsen profiteerde van alweer een misverstand in de defensie van de gasten (2-0) was duidelijk dat de op voorhand verwachte zege van de derdeklasser ver weg was.

Na ruim een uur spelen werd deze bekerwedstrijd eigenlijk al beslist. Alweer bij een spelhervatting (een vrije schop van Tanriverdi) zag het er achterin bij de bezoekers allesbehalve solide uit, en invaller Nick Musters tekende voor 3-0.

Via de hak

De wijze waarop vervolgens de 3-1 tot stand kwam, was tekenend voor het gemis aan scherpte bij de rood-zwarte voorwaartsen: Een leep passje van Boris Berghorst bereikte Colin Peemen die een strakke, lage voorzet lanceerde. Via de hak van verdediger Sybren Bosma verdween de bal achter de kansloze invaller-doelman Ramon Korterink: 3-1. Enkele minuten later had Peemen de spanning nog helemaal terug kunnen brengen, maar hij kreeg de bal - na opnieuw een listig schuivertje van Boris Berghorst - niet onder controle
en bespaarde de geelhemden zodoende nog een lastige slotfase.

In blessuretijd werd het nog 4-1. Peter Dekker werd bij de hoekvlag afgetroefd door Samet Kankaya, die van dichtbij de eindstand op 4-1 bepaalde.

Ontregelen

„We hebben verdiend verloren”, erkende Steenwijkerwold-trainer Gerjan van der Hoogen na afloop. „De Boys weten dat ze ons niet in het spel moeten laten komen, en ook hebben ze onze opbouw behoorlijk weten te ontregelen. Dat hebben ze prima gedaan.” Trainer Sander Jonkers van de thuisploeg was bescheiden. „Ik denk dat we vanmiddag een gelijkopgaande wedstrijd hebben gezien, en ons harde werken is beloond.”

Door dit resultaat is Steenwijkerwold vrijwel zeker uitgeschakeld voor verdere deelname aan het districtsbekertoernooi. Steenwijker Boys heeft dinsdagavond aan een gelijkspel tegen Nieuweschoot genoeg om door te gaan.

Nieuws

Meest gelezen