Steven Wester wint wielerronde van Rouveen

Tijdens de wielerronde van Rouveen is donderdagavond weer hartstochtelijk gestreden om de prijzen. Foto: Frens Jansen

Tijdens de wielerronde van Rouveen is donderdagavond weer hartstochtelijk gestreden om de prijzen. Nadat de voorgaande twee edities op een alternatief parcours waren verreden (in verband met coronamaatregelen) was ditmaal weer sprake van het bekende ‘rondje om de kerk’. In de A-klasse kroonde Steven Wester van wielervereniging Gazgas zich tot winnaar. Hij was zijn medevluchters te snel af in de eindsprint.

De jeugd beet om 18.15 uur het spits af. De jonge renners in de C-, D- en E-klasse maakten er een mooie onderlinge strijd van. In de E-klasse triomfeerde Seth van der Sluis, vóór Roan van der Meulen en Rinze Vahl. In de D-klasse ging Jaylinn Brakke er met de zege, Hugo Cappon werd 2de en Jens Smit completeerde het podium. De wedstrijd in de C-klasse werd een prooi voor Jelle de Vries. Jelle Vogels en Adne Cappon finishten als 2de en 3de.

Ferdinand Tuin

Om 19.00 uur was het de beurt aan de senioren. In de B-klasse werd gedurende het eerste halfuur hard gereden en hierdoor werd het peloton algauw steeds kleiner. Na de tweede tussensprint viel het peloton even stil en meteen reed een aantal coureurs weg. De kopgroep sprokkelde een flinke voorsprong bij elkaar, voordat het peloton de achtervolging inzette. De voorsprong van de kopgroep was echter groot genoeg om definitief weg te blijven. Ferdinand Tuin uit Rouveen won de sprint van de kopgroep, Peter de Weert uit Staphorst werd tweede en Jurry van der Woude uit Langezwaag derde.

Naderende onweersbuien

In de A-klasse brak het peloton in een mum van tijd in twee stukken. Een grote kopgroep bepaalde vervolgens het verloop van deze wedstrijd. Slechts enkele renners wisten nog de overstap te maken vanuit de tweede groep.

Door de naderende onweersbuien besloot de jury de wedstrijd in te korten, waardoor na ongeveer 50 kilometer koers reeds het teken voor de laatste 3 ronden werd gegeven. Het was duidelijk dat het peloton de kopgroep niet meer zou terughalen. De lange, laatste rechte lijn naar de finish werd een man-tegen-mangevecht tussen de beste sprinters die in de kopgroep waren vertegenwoordigd. Steven Wester won de eindsprint nipt, vóór Jannes Veerman van WV de IJsselstreek. Wesley Dijs van schaatsteam Reggeborgh werd derde.

Nieuws

menu