Steven Wuestenenk volgt Dick Krommenhoek op als hoofdtrainer van d’Olde Veste’54

Steven Wuestenenk wordt volgend voetbalseizoen de nieuwe hoofdtrainer van d'Olde Veste'54.

Steven Wuestenenk wordt volgend voetbalseizoen de nieuwe hoofdtrainer van d'Olde Veste'54. Foto: d'Olde Veste'54

Steven Wuestenenk wordt volgend voetbalseizoen de nieuwe hoofdtrainer van d’Olde Veste’54. Hij is bij de Steenwijker zaterdagclub de opvolger van de aan het eind van dit seizoen vertrekkende Dick Krommenhoek.

Wuestenenk (31) is momenteel, voor het vijfde achtereenvolgende jaar, hoofdtrainer van zondagclub Be Quick 1887 (eveneens vierdedivisionist). Daarvoor was hij 5 jaar jeugdtrainer bij deze club. Tijdens zijn opleiding UEFA-A liep hij stage bij PEC Zwolle.

Geen vreemde club

Steven Wuestenenk is in het dagelijks leven docent sportpraktijk aan de ALO in Groningen. Hij woont met zijn vrouw en twee kinderen in Hooghalen. Wuestenenk: „Ik ben blij met de overstap naar d’Olde Veste, die voor mij geen vreemde club is. Ik ken ze uit de tijd dat ik jeugdtrainer was bij Be Quick. Zij vielen me toen al op vanwege hun goede jeugdopleiding en het verzorgde voetbal. Uit diverse gesprekken is me duidelijk geworden dat het een vereniging is waarin het gezamenlijk werken aan ambities hoog in het vaandel staat. Ik vind het belangrijk dat we samen duidelijke langetermijndoelen hebben en deze goed in de gaten houden, om zo op langere termijn optimaal te kunnen presteren. Ik probeer zo veel mogelijk energie te steken in aspecten van het voetbal waarop we invloed hebben. Daarbij probeer ik spelers zo veel mogelijk in hun kracht te zetten en ze de mogelijkheid te geven hun kwaliteit zo veel mogelijk te laten zien.”