Strafschoppenserie brengt beslissing op dinsdagavond in Leeuwarden: d'Olde Veste'54 klopt Blauw Wit'34 en staat in finale van noordelijke districtsbeker

Er moesten dinsdagavond in Leeuwarden strafschoppen aan te pas komen, maar d’Olde Veste’54 heeft de finale van de noordelijke districtsbeker bereikt. Vlak voor rust kwamen de Steenwijkers op 0-1, maar diep in blessuretijd maakte zaterdageersteklasser Blauw Wit’34 alsnog de 1-1. De halve finale kreeg via een penaltyserie uiteindelijk een terechte winnaar.

De spelers en begeleiding van d'Olde Veste'54 vierden het bereiken van de finale van de noordelijke districtsbeker dinsdagavond uitbundig in Leeuwarden.

De spelers en begeleiding van d'Olde Veste'54 vierden het bereiken van de finale van de noordelijke districtsbeker dinsdagavond uitbundig in Leeuwarden. Foto: Jacob Westra

„We hebben het wat te spannend gemaakt”, stelde trainer Dick Krommenhoek na afloop. „Want we hadden allang van 0-1 op 0-2 moeten komen. Dat deden we niet en hun eerste echt goede schot op doel vloog er diep in blessuretijd nog in. Blij met de finale, maar we hebben Blauw Wit te lang in leven gehouden.”

Sterke beginfase