Strijd om Bier Cup op Belterwijde is ditmaal een nationaal kampioenschap sprint

De zeilvereniging Belterwiede uit Wanneperveen houdt zaterdag en zondag de jaarlijkse strijd om de Bier Cup. Dit zeilevenement geldt ditmaal als het nationaal kampioenschap sprint in de Olympiajol-klasse. Foto: ZV Belterwiede

De zeilvereniging Belterwiede uit Wanneperveen houdt zaterdag en zondag de jaarlijkse strijd om de Bier Cup. Na overleg en in samenwerking met de klassenorganisatie Olympiajol geldt dit zeilevenement ditmaal als het nationaal kampioenschap sprint. Het gaat hierbij om een serie van maar liefst 17 korte zeilraces, van elk maximaal 30 minuten. Op zaterdag werken de Olympiajollen 9 wedstrijden af, op zondag de overige 8.

Kortom: er moet dit weekend vele uren achtereen worden ‘gewerkt’. In totaal 44 zeilers hebben zich ingeschreven, onder wie 11 uit Duitsland. Zijn er favorieten? Op papier komen kunnen veel deelnemers dit open NK winnen, maar toch steken er op dit moment twee zeilers bovenuit: Thies Bosch met zijn jol Ned 8 en Jan ten Hoeven met zijn jol Ger 17. Beide zeilers kennen de Belterwijde zeer goed, zijn in vorm en ook niet onbelangrijk: zij voelen zich hier thuis.

Van pittig tot ruig

De weersverwachtingen voor komend weekend variëren van pittig tot ruig, maar dit kan nog veranderen. Eén ding is nu al zeker: de deelnemende zeilers hebben na afloop van dit NK flink wat dagen nodig om van hun inspanningen te herstellen. Namens de organiserende zeilvereniging Belterwiede doen 6 zeilers mee, maar zij verwachten geen rol van betekenis te kunnen spelen.

Nieuws

menu