Sven Maurits uit Meppel ziet mogelijke top 10-notering op Dutch Open in de mist verdwijnen

Sven Maurits is Nederlands kampioen bij de professionele golfers. Foto: Wilfred Maurits

Sven Maurits is niet langer de beste Nederlander op de Dutch Open. De 34-jarige golfer uit Meppel noteert vandaag een score van +1, en zakt daardoor een aantal plaatsen. Met de slotdag van morgen staat Maurits op de gedeelde 35ste plaats.

De derde dag van het grootste golftoernooi van Nederland begint twee uur later dan gepland. Boven golfbaan Bernardus Golf in Cromvoirt, Noord-Brabant, hangt ‘s ochtends namelijk nog mist.

Na de eerste twee dagen van de Dutch Open, voorheen bekend als KLM Open, stond Maurits als beste Nederlander op de ranglijst. Vandaag op de derde dag komt daar verandering in. De golfer, geboren in Meppel en tegenwoordig woonachtig in Tuk, begint de derde dag wisselvallig.

Wisselvallig begin

Op de eerste hole slaat hij een birdie, een slag onder par. Maar op baan twee komt de lid van Golf Club Havelte tot een dubbele bogey, twee slagen boven par. Hij corrigeert zich vervolgens weer op de derde baan, met opnieuw een birdie. Vervolgens slaat hij later op de dag nog twee keer een bogey, en een keer een birdie.

Daarmee komt zijn score van de dag op 73 slagen, één slag meer dan par. Zijn totaalscore over drie dagen is -6. Dat is goed voor de gedeelde 35ste positie. Gisteren stond hij nog op de gedeelde 12de plaats. De top 10 lijkt voor Maurits uit beeld, dan moet hij morgen op de slotdag minstens vier slagen goedmaken.

Beste Nederlander

Beste Nederlander in het veld is nu Darius van Driel, die vandaag een score van -6 noteert. Van Driel staat 7de met een score van -12. Maurits, die vorig weekend Nederlands kampioen werd, is nu de tweede Nederlander van het veld, samen met Daan Huizing en Philip Bootsma.

Kristoffer Broberg uit Zweden gaat net als gisteren aan de leiding. Hij heeft met -23 een riante voorsprong op Marcus Helligkilde uit Denemarken, die op -15 staat. Drie golfers volgen met een score van -14.

Nieuws

menu