Tennissers Hille en Bink Vente van MLTC pakken zes bekers

Bink en Hille Vente. Aangeleverde foto

De gebroeders Hille en Bink Vente zorgden voor een waanzinnige prestatie in Oosterbeek door na 34 wedstrijden in 5 dagen met 6 bekers naar huis te gaan.

Zij speelden een Brons Ranglijsttoernooi in Oosterbeek maar deden óók mee aan de Open categorie tot en met 14 en 17 jaar. Die laatste categorie speelt sets tot 4, maar om in 5 dagen ieder tot 17 partijen te komen is uiteraard bewonderenswaardig.

De ongeplaatste Hille begon het Brons16-toernooi verrassend door de als nummer 1 geplaatste uit het toernooi te spelen, om uiteindelijk te verliezen in de halve finale tegen de nummer 3 van het toernooi.

In de categorie t/m 17 was hij 3de geplaatst en verloor in de finale van de nummer 1. Maar in de Heren Dubbel t/m 17 nam hij wraak door met broertje Bink na een zware pot de finale in zijn voordeel te beslissen.

Bink was met 4 bekers het goudhaantje van het toernooi. De heren Du t/m 14 en 17 waren zijn prooi, maar ook de Open catergorie 14 won hij gemakkelijk. Dat was hij ook aan zijn stand verplicht, omdat hij als de nummer 1 was geplaatst.

Maar om het ‘echie”’ging het natuurlijk in de Brons14-afdeling: als nummer 2 geplaatste kwam hij zonder setverlies tot aan de finale, waar de nummer 1 van het toernooi hem wachtte: de eerste set ging verloren met 4-6, de tweede won hij met 8-6 in de tiebreak, waarna de beslissende wedstrijdtiebreak de beslissing moest brengen: helaas werd dat de enige verliespartij van het toernooi, want die wedstrijdtiebreak werd verloren met 9-11.

Maar tevreden zijn Hille en Bink zeker: en met 6 bekers mág dat ook.

Nieuws

menu