Tennissers MLTC 1 boeken royale thuisoverwinning

MLTC 1 uit Meppel, uitkomend in de landelijke hoofdklasse. Van links naar rechts: Robin Grit, Elysia Pool, Maikel Borg, Annelou Nab, Lars Bijsterbosch, Celine Koets en trainer-coach Anita Bos. Foto: Roelof Grit

Het eerste gemengd team van MLTC, uitkomend in de landelijke hoofdklasse, heeft zondag de thuiswedstrijd tegen Victoria 2 uit Rotterdam met 7-1 gewonnen.

Met deze royale zege op het tennispark in de Koedijkslanden heeft het Meppeler team zichzelf een goede dienst bewezen. De verschillen tussen de teams in deze afdeling van de hoofdklasse zijn namelijk niet zo groot. De achterstand op de koploper is bijvoorbeeld slechts 4 punten. Bovendien is MLTC 1 na zes speelrondes al gevrijwaard van degradatie. Het team staat nu in de middenmoot, maar dat zou zomaar nog een plek in de top 3 kunnen worden.

Miniem

De damesenkelspelen van Elysia Pool en Annelou Nab waren twee totaal verschillende wedstrijden. Elysia speelde korte snelle rally’s en wist overtuigend in korte tijd te winnen met 6-3 en 6-2. Het enkelspel van Annelou was een wedstrijd met lange rally’s die langdurig ‘gelijkopgaand’ was te noemen. Annelou won de eerste set met 7-6, dus via een tiebreak. In de tweede set waren de verschillen ook miniem en deze eindigde eveneens in een tiebreak, maar ditmaal trok de opponent van Victoria aan het langste eind (6-7). Ook de beslissende derde set ging, na in totaal ongeveer 3 uur tennis, naar de Rotterdamse: 4-6.

Bij een 1-1 tussenstand gingen de herenenkelspelen van start. Lars Bijsterbosch begon voortvarend en hield dit de gehele wedstrijd vast, met een goede overwinning als resultaat: 6-2 en 7-5. Maikel Borg stond daarentegen vanaf het eerste moment enorm onder druk, hij verloor de eerste set met 2-6. In de tweede set kwam Maikel nog met 0-3 achter te staan, maar daarna gooide hij het speelplan heel duidelijk om en wist hij, punt voor punt, de set nog met 7-5 te winnen. De tegenstander was hierdoor dusdanig mentaal en fysiek aangeslagen dat Maikel in de derde set algauw uitliep naar 5-0. Daarna ging de tegenstander van Victoria nog even alles of niets spelen en eindigde de set in 6-3.

Vastheid

De tussenstand na de enkelspelen was hierdoor 3-1 geworden en in het damesdubbelspel kon vervolgens de dagwinst worden veiliggesteld. Celine Koets en Elysia Pool wonnen hun eerste set met 6-3. De tweede set, waarin veel op vastheid werd gespeeld, werd via een tiebreak (7-2) beslist.

Victoria 2 was overigens met drie dames en twee heren naar Meppel gekomen. Door de slopende marathonpartij in het enkelspel tegen Maikel Borg was de speler van Victoria niet meer in staat om nog een wedstrijd te spelen. Hierdoor ging zowel de herendubbel als één gemengd dubbel automatisch verloren voor het Rotterdamse team. De tennisdag op sportpark Koedijkslanden werd dan ook, eerder dan vooraf werd verwacht, afgesloten met het gemend dubbel van Celine Koets en Robin Grit, die vrij gemakkelijk met 6-2 en 6-2 wisten te winnen. En zo werd de eindstand op 7-1 bepaald.

MLTC 1 werkt komende zondag de laatste wedstrijd van deze tenniscompetitie af: uit tegen Daisy 1 in Apeldoorn.

Nieuws

Meest gelezen

menu