Tennissers Sportverlichting.com Suthwalda prolongeren landstitel

Kampioen van Nederland in de eredivisie voor heren! Voor het tweede opeenvolgende jaar mag Sportverlichting.com Suthwalda dat van de daken schreeuwen. In een - bij vlagen - superspannende finale is zondag Leimonias uit Den Haag nipt verslagen door het team uit Zuidwolde. De setwinst van Boy Westerhof in het enkelspel zou na de dubbelspelen cruciaal blijken te zijn.

Het herenteam van TC Suthwalda heeft zondag in Beneden-Leeuwen de landstitel geprolongeerd. Van links naar rechts: Jasper Smit, Erik Dallinga, Boy Westerhof, Floris Kilian, Miliaan Niesten, Jarno Jans en Tim van Terheijden.

Het herenteam van TC Suthwalda heeft zondag in Beneden-Leeuwen de landstitel geprolongeerd. Van links naar rechts: Jasper Smit, Erik Dallinga, Boy Westerhof, Floris Kilian, Miliaan Niesten, Jarno Jans en Tim van Terheijden. Foto: Theo Sleijster

De finale in Beneden-Leeuwen werd een memorabele tennismatch. Het was Jasper Smit die voor de regerend landskampioen het eerste punt binnenhaalde. Hoewel het aan het einde van de tweede set nog even spannend werd, gaf hij met 6-2 en 6-4 tegenstander Lennert van der Linden het nakijken. De in deze competitie sterk spelende Jarno Jans trof in Zachary Eisinga een taaie, maar ook stabiel spelende tegenstander. Na verlies van de eerste set (4-6) was het verschil in de tweede andermaal niet zo heel groot. Ook deze set ging met dezelfde cijfers naar Leimonias.

Met verve

Nieuws

Meest gelezen

menu