Tennissers Suthwalda winnen ook hun tweede wedstrijd in eredivisie

TC Suthwalda heeft zondag ook haar tweede wedstrijd gewonnen in de eredivisie voor tennisheren. Het sterke team van Nieuwerkerk werd met 4-2 verslagen in Zuidwolde. Na de vier enkelpartijen was de stand 2-2, maar zoals zo vaak was Suthwalda in de dubbels weer ijzersterk. Beide partijen eindigden in een 2-0 overwinning voor de thuisploeg. Door deze winst voeren de Zuidwoldigers de ranglijst in de eredivisie aan.

Niels Visker in actie, namens Suthwalda. Hij won zowel z'n enkelspel als het dubbelspel (samen met Boy Westerhof).

Niels Visker in actie, namens Suthwalda. Hij won zowel z'n enkelspel als het dubbelspel (samen met Boy Westerhof). Foto: Gerrit Boer

Er was Nieuwerkerk veel aan gelegen om in Zuidwolde een goed resultaat neer te zetten. Na de 3-3 in de eerste speelronde tegen Lewabo - ook dit jaar weer favoriet voor een plaats in de play-offs - zou een kleine winst of zelfs een gelijkspel een goed resultaat betekenen voor de Zuid-Hollanders. Coach Floris Kilian van Suthwalda, vooraf: „Nieuwerkerk komt met z’n sterkste team naar Zuidwolde, dat zegt genoeg. Daar staat tegenover dat wij hier ook met een sterk team staan. Het verschil zal niet groot zijn.” Kilian kreeg deels gelijk, want in sommige partijen was het verschil minimaal.

Verkeerde keuzes