Tiende editie Havelter Survivalrun: zonovergoten en supergeslaagd

Momentopname van de tiende Havelter Survivalrun.

Momentopname van de tiende Havelter Survivalrun. Foto: Martijn Bijzitter

Na maanden van voorbereiding was het zondag eindelijk zover: de tiende editie van de Havelter Survivalrun ging van start. Op deze prachtige, zonovergoten dag mocht de organisatie veel enthousiaste reacties in ontvangst nemen: niet alleen van de deelnemers, maar ook van de toeschouwers.

Bij de jeugd werd in diverse leeftijdscategorieën tevens gestreden om het open Nederlands kampioenschap. Dit leverde spannende taferelen op in de jeugdklassen JSR 10-11, JSR 12-14 en JSR 15-17. Bij de volwassenen werd gestreden in de disciplines KSR (Korte Survivalrun) en BSR (Basis Survivalrun).

Ouder-kindrun

Daarnaast konden kinderen en volwassenen in Havelte deelnemen aan een recreatieve run en ook was er een ouder-kindrun. De kinderen vonden het superleuk om een rondje met hun vader of moeder af te leggen. Gezien het mooie weer was het voor de deelnemers fijn dat er een paar waterhindernissen waren, die ietwat verkoeling brachten.

Ook de ‘Sport Heroes’ op vrijdag was trouwens een schitterend evenement. Daarbij gingen maar liefst 600 kinderen over het parcours in Havelte. Zij genoten met volle teugen en het was mooi om te zien dat ze elkaar ook hielpen om de hindernissen te bedwingen.

De organisatie kijkt dan ook terug op supergeslaagde dagen. Zonder alle enthousiaste vrijwilligers zou een dergelijk evenement niet mogelijk zijn geweest.


Uitslagen zijn te vinden op www.haveltersurvivalrun.nl