Toch nog Skeelerklim van Steenwijk?

Er bestaat een kans dat dit jaar toch nog de Skeelerklim van Steenwijk kan worden verreden. Momenteel worden de (on)mogelijkheden onderzocht en wordt bekeken of het evenement kan worden gehouden op zaterdagmiddag 18 september. Deze datum staat inmiddels op de officiële kalender van de KNSB.

De finish van de Skeelerklim van Steenwijk in 2018. Gary Hekman boekte toen een van zijn zes overwinningen in deze 'klassieker'.

De finish van de Skeelerklim van Steenwijk in 2018. Gary Hekman boekte toen een van zijn zes overwinningen in deze 'klassieker'. Foto: Wilbert Bijzitter

„Maar het is nog allerminst een zekerheidje”, tempert organisator Henk Ymker de verwachtingen. „Vorig jaar en ook dit voorjaar hebben we het evenement vanwege corona moeten afgelasten, maar sinds de jongste versoepelingen is er meer mogelijk. De anderhalvemetermaatregel blijft echter gehandhaafd en we moeten in overleg met onder meer de gemeente Steenwijkerland bepalen wat er wel of niet kan. Bovendien is het onzeker of in deze tijd wel voldoende sponsoring valt te realiseren.”

Oudste skeelerwedstrijd

Nieuws

menu