Kampioenskandidaat GVVV wint nipt bij Staphorst

Jurian van den Brink, in duel om de bal. Hij kreeg zaterdag tegen GVVV de beste scoringsmogelijkheden namens Staphorst.

Jurian van den Brink, in duel om de bal. Hij kreeg zaterdag tegen GVVV de beste scoringsmogelijkheden namens Staphorst. Foto: Leo de Harder

GVVV, de nummer 2 in de 3de divisie, heeft zaterdagmiddag een nipte uitzege geboekt in en op Staphorst. De winnende treffer viel al in de 2de minuut van dit duel op sportpark Het Noorderslag. De thuisploeg vocht zich de gehele wedstrijd terug, maar kwam niet tot scoren (0-1).

De defensie van Staphorst is dit seizoen moeilijk te slechten, dat wist ook GVVV. Daarom haalde het algauw opgelucht adem toen Quincy Veenhof toesloeg via een kopbal. Genrich Sillé gaf voor, maar de bal werd onderweg getoucheerd, waardoor Dirk Muis en Mirko Zwiers net verkeerd stonden. Veenhof profiteerde dankbaar: 0-1.

Tureluurs

In de fase daarna ontsnapte Staphorst aan een grotere achterstand. De ploeg van Gery Vink speelde met veel snelheid en variatie, waartegen de geel-blauwen niet opgewassen waren. Jorick Maats ontpopte zich weer als een goalie die GVVV tureluurs maakte. Met drie knappe reddingen hield hij Staphorst in de race. In de laatste fase voor rust kreeg Jurian van den Brink de beste mogelijkheden voor Staphorst om langszij te komen, maar hij kwam tweemaal net tekort.

In de tweede helft kwam GVVV weliswaar goed uit de kleedkamer, maar verder joeg Staphorst de opponent uit Veenendaal steeds verder terug. Vooral in de laatste fase was het happen naar adem voor de bezoekers. Met opportunisme, verse krachten en Dirk Muis als extra man aan het front, joeg Staphorst op de gelijkmaker. Kansen voor Van den Brink en invaller Emiel Kwant werden niet benut, waardoor de 0-1 tot het eind op het scorebord bleef staan. GVVV hield daarmee de kampioensrace met ACV, dat deze zaterdag eveneens won, in stand.