Twee goals Patrick de Vente bezorgen d'Olde Veste'54 drie punten

Patrick de Vente scoorde zaterdag beide Steenwijker goals. Foto: d'Olde Veste'54

Het leek zaterdag uit te draaien op een 1-1 gelijkspel tussen Broekster Boys en d’Olde Veste’54. „En daarmee hadden we ook tevreden kunnen zijn”, sprak trainer Dick Krommenhoek na afloop, want de Steenwijkers beleefden een lastige middag in het Friese Damwoude.

Het scorebord gaf al 90 minuten aan toen het kwartje alsnog de goede kant op viel voor de blauw-gelen. Patrick de Vente maakte zijn tweede goal en toen was het feest bij de gasten: 1-2.

Schaars

Van goed voetbal was zaterdagmiddag in Damwoude geen sprake, en de scoringskansen waren ook vrij schaars. Uit een hoekschop kopte Bauke Jan Douma de thuisploeg dan toch op een 1-0 voorsprong, halverwege de eerste helft. Na een halfuur kwamen de gasten toch nog vrij snel op gelijke hoogte. Uit een vrije trap van Juules Kwant ging de bal van paal naar paal, en was het Patrick de Vente die in de rebound scoorde: 1-1.

In de tweede helft was het spel als erg slordig te kenschetsen, met veel balverlies aan beide kanten. Toch gingen de Steenwijkers nadrukkelijk op zoek naar de winnende treffer. De verlossing kwam in de slotminuut, toen Martijn Strijker de bal breed wist te leggen op Patrick de Vente, die ineens uithaalde en de bediener van het scorebord op de valreep toch nog een keer in beweging bracht: 1-2.

Negen punten

De Steenwijker eersteklasser heeft nu, mede door de late winst in Friesland, de maximale negen punten uit drie competitiewedstrijden behaald. Alleen Pelikaan S uit het Groninger Oostwold heeft ditzelfde kunstje geflikt. Uitgerekend deze twee ploegen treffen elkaar komende zaterdag in Steenwijk. „En in dat potje hebben we behoorlijk veel zin”, aldus trainer Dick Krommenhoek van d’Olde Veste’54.

Nieuws

Meest gelezen